Kävin ruokakaupassa, huh, sunnuntaina, mutku piti joka tapauksessa ajaa kylän läpi niin olishan ollut epäekologinen juttu ajaa tänään ohi ja mennä huomenna uudelleen. Elä tässä nyt sitten kunnolla?

Ostin tällaisia:

2013_11_24_IMG_9999_16-normal.jpg

2013_11_24_IMG_9999_17-normal.jpg

2013_11_24_IMG_9999_21-normal.jpg

Ja tällaisia oli jääkaapissa:

2013_11_24_IMG_9999_22-normal.jpg

2013_11_24_IMG_9999_24-normal.jpg

Ja sitten tarvitaan luovuutta ruuanlaittoon. Ruuan laittaminen ei ole mun vahvoja puolia, mutta syödä pitäisi. Nyt viikon verran olen herätellyt minussa asuvaa karppia hereille, sillai hellävaraisesti. Olen vuosien varrella (vuosikymmenten) keräillyt ruokaohjeita ja ruokalistojani moniin paikkoihin: vihkoihin, kansioihin (sekä paperille että kovalevylle) ja foorumeille, mutta ettei ruuan kanssa sekoiluun tulisi loppua aloitan nyt täällä.

Ei noissa kuvissa ole kaikki meillä varastossa oleva ruoka, kellarissa on paljon lanttuja, porkkanoita ja punajuurikkaita. Pakastimen sisällöstä tässä voisi mainita mansikka- ja omenasoseen, ne ovat sokerittomia. Että sellaista. Nyt voisi aloittaa kokkisodan, muistattehan sen teeveeohjelman jostain viime vuosituhannelta.

Tässä projektissa tärkeimmät asiat ovat se, että ylipäätään laitan ruokaa, enkä syö kylmää käyrää ja leikkaa kaalista palaa jälkkäriksi. Ja toinen asia on se, että ruokaohjeita pitää olla vaihtelevan monta, viisaat sanovat, että 20 ei riitä?

Annosten pitää olla aika pieniä ja hiilaritietoisia, sillä edelleen painan liikaa. Paljonko? Se on sivuseikka, sillä ensin pitää saada pois se ensimmäinen kilo. Ilmoita sitten kun se on kadonnut!

Äidin neuvo: Paha saa palkkansa! Rangaistukseksi siitä, että kävin sunnuntaina kaupassa unohdin ostamani kirjan kassalle (ei sitä ainakaan täällä näy) Ja se kirja oli Hotakaisen Jumalan sana. Se siitä!