Viime vuosina olen tehnyt aika vähän neuleita, nuorille aikuisille lapsilleni en ole tehnyt vatteita tai asusteita ollenkaan ja villasukkien tarpeesta ovat mummut vastanneet pikkasen yli tarpeenkin. Jotakin villapaitaa olen itselleni tehnyt, purkanut ja tehnyt taas, pitänyt hihat puhki, purkanut ja tehnyt taas. Nyt syksyllä aloin herättelemään taitojani taas henkiin, kun pikku Kekkuli on sopivan kokoinen tämän mummun neuleille, silloin en tehnyt kun hän oli kevättalvella vauva, kun näytti, että tossua ja nuttua ilmestyi kaukaisemmiltakin sukulaisilta. veikkonlapaset-normal.jpg

Tässä on sopivan puolitekoisina Kekkulin myssy, jossa on hassut nauhat. Tein myssyn reunan jatkoksi pitkän puikollisen silmukoita ja neuloin ensin oikein sitten nurin, niin että nauha meni taitoksiin. Lapaset ovat pienimmät mihin olen koskaan tehnyt peukaloa ja niistä tuli vähän hassun näköiset. Mutta kaikesta vapaasta sähellyksestä huolimatta sekä lapsaset että myssy ovat olleet jo käytössä.

photosopattu-normal.jpg

2013_11_17_IMG_9986-normal.jpg

Samasta langasta (Kotikulta) tein puseronkin. Se ei ole mikään käsityötaidonnäyte, mutta lämittää se pikkumiestä. Ensinnäkin resori on liian veltto, siihen olisi pitänyt käyttää pienempää puikkoa. Tässä puikko on koko ajan 4-numeroinen. Ja resorin jälkeen olisi pitänyt leventää, niin puseroon olisi tullut parempi muoto.

Edessä on palmikko, jonka näin jossakin kuvassa, ja suunnittelin sitten muistin mukaan. Palmikon vieressä ja hihan sivussa on nurjaa antamassa joustoa, jos Kekkuli haluaa pitää sitä pitkään, niin venyy leveyttä.

Ragla-kavennus hihoissa on mun juttu jo nuoruuden ajoilta. Se on helppo ja hihasta tulee toimiva.

Jos näissä oli parannettavaan, niin ei hätää poika kasvaa ja talvi kylmenee, uusi pusero on jo tekeillä!

On muuten hienot sukat: Valtra tractors, no joo, sopii tyyliin.