Urakoin ison laatikollisen pieniä vähän nahistuneita porkkanoita soseeksi, osasta tein joulun porkkanalaatikot ja osan purkitin pakkastimeen. Ja muskottipähkinää mausteeksi ja sama mauste perunalaatikkoon. Perunalaatikkoon kuorein noin 6 litraa perunoita ja laitoin ne kiehumaan aattoaamulla, sose imeltyi päivän ja illansuussa laitoin ne leivinuuniin paistumaan,.kinkku oli sähköuunissa vielä silloin.

2013_12_16_IMG_0217-normal.jpg

2013_12_17_IMG_0233-normal.jpg

maksalaatikkoakin oli, mutta se oli vain lasivuokaan käännettyä einestä, eikä se oikein tehnyt kauppaansa, osittain siksi, että en ole vieläkään hakenut poulukkasurvosta kellarista. Pitää muistaa hakea, se katoaa kunhan on vain tarjolla ja sitä on aivan riittävästi.

Lanttulaatikon tein pakasteessa olleesta soseesta ja sitä sosetta on siellä vielä, samoin on lanttuja kellarissa. Lanttulaatikkoa on myös pakko olla.

Kallarista löysin myös jouluun kuuluvaa lisuketta, kurpitsasalaattia ja kurkkusalaattia, ne antivat aterialle kirpeän lisän.

Sillit oli valmista purkkitavaraa, eikä niitä paljoa kulunut, vaikka kesähelteellä miellä syödään silliä, siis muuta syövät.  minä en pidä sillistäkään. Kaikki graavilohi on syöty, sekin jäi minulta maistamatta.

Joulupäivänä, kun täällä oli kaikki porukat paikalla, oli pöydässä myös vihersalaattia, tyttö toi sen ainekset: jääsalaatin, kurkun, paprikan ja tomaatteja. Siitä tuli kivan raikas.

Olen nykyään tosi laiska leipoja, joten ostin limput kaupasta, piimälimppua ja perunalimppua.

Jos jotakin puuttuu niin puutukoon, nyt loppuu jouluruuista kirjoittaminen. Toivottavsti tästä on minulle hyötyä joskus 11 kuukauden kuluttua, kun alan muisteleen joulun tuoksuja.

Se paras tuoksu tuli tästä!

2013_12_24_IMG_0373-normal.jpg

Sitä ei kuitenkaan syöty!