moskova348-normal.jpg

 

moskova349-normal.jpg

Kun viime syksynä tuli julkisuuteen kvinoan viljelymahdollisuudet Suomessa, kävin ostamassa kvinoaa maistiaisiksi, kylläkin ulkolaista.

http://www.lansi-uusimaa.fi/artikkeli/255083-kvinoa-on-aktiiviurheilijan-ja-vilukissan-salainen-ase

Ja niin päästiin maistelemaan. Nyt keitin loputkin puuroksi. Jos kvinoa painii luontaisesti gluteenittomien sarjassa, niin se pärjää minusta oikein hyvin. Sarjan muut ovat tattari, riisi, maissi ja hirssi. Tattarin viljely onnistuu täällä hyvin, mekin ollaan joskus viljelty, vaatii vaan erikoisjärjestelyjä ja tarkkuutta, jotta saa gluteeniton merkin, muuten tattarin vijely on helppoa, ainoa ongelma on keväthalla. Meidän tattarit puitiin ja kuivattiin naapurin gluteenittomalla kalustolla. Riisin, puitavan maissin ja hirssin viljely ei Suomessa onnistu.

Mitä makuun tulee, niin minusta kvinoa on paras, mieto maku, mutta herkullinen. Hirssistä en pidä. Tattarin maku on voimakkaampi, mutta paikassaan hyvä. Maissistakin saa hyvää, ja just hyvää, sillä minusta se on parhaimmillaan makeissa leivonnaisissa. Riisi on mitä on, joulupuuro pitää saada, muuten se on jatke ja täyteaine.

Karpaajalle kvinoa ei ole sopivaa ruokaa, siinä on hiilihydraatteja enemmän kuin kaurassa.

=http:>

 

SE