Kuka kumma käänetelee allakan lehtiä niin kiivaaseen tahtiin, etten pysy viikonpäivissä tai päivämäärissä perässä.

Meillä pöyrii edelleen joku virus, tänään aamulla mun kurkku ja nenä tuntui siltä, että tauti vaivaa, mutta ei tässä mitään pahempaa ole tullut, kuivaa yskää, käheyttä ja tuhinaa. Tänään oli myös tohinaa, minä päätin opetella olemaan ulkopuolinen ja sanoin itselleni, että eipä ressata ja tohisteta, ja niinpä keittelin rauhassa ison kattilallisen soppaa, ilmeisesti töiden sujumiseen ei tarvita mun ressiäni, kaikki meni hyvin, tuossa ikkunan alla tuo sonni syö luomuvoikukkia perheensä kanssa, sillä on 19 lasta ja jokaisella niillä äiti, ei siis yhtään vasikatonta lehmää eikä myöskään kaksosia ja kaikki vasikat ovat tuon sonnin biologisia jälkeläisiä. Oppikaa olemaan kunnolla laitumella, älkääkä karkailko ollenkaan, alkuviikolla saatte kulkea metsänpusikon läpi toiselle pellolle ja sitten meillä on täällä uudet laitumellelaskupippalot, kun vanha sonninkääkkä ja varttuneemmat lehmät saavat rynnätä ulos, sitten pihattoon jää vielä hiehot, jotka saavat sonniseuraa vasta heinäkuulla ja jonkinlainen sekalainen juhelihasakki jää myös sisälle odottamaan lihamyllyyn pääsyä.

Täällä oli paikalla talkoilemassa mun lapset, paitsi Poika. Poika ja sen muija joutuvat muuttamaan, siis kaikki muuttavat, no Tytön asuminen on mitä on, se on Rajalassa kirjoilla, mutta ei se siellä koskaan ole, nytkin sai mukaansa ison kasan kirjeitä, jotka olen ottanut Rajalan postilaatikosta. Tyttö on ny oikeastaan raumflik, vai miten se sikäläisellä kielellä sanotaan? Kuopus on selvinnyt flunssastaan siihen vaiheeseen, että jaksaa olla jalkeillaan, mutta yskii. Se on ollut aika hyvällä tuulella maanantai jälkeen, joten kai sillä meni kuitenkin riittävän hyvin, kyllä oikein sydämestäni toivon, että hän pääsisi sinne kouluun, vaikka olikin pääsykokeissa niin sairas, että juuri jaksoi tuolilla istua. Tyttö oli käynyt siinä samassa kokeessa, mutta eri kaupungissa, hänelle on aivan sama pääseekö kouluun vai ei, jos ihan oikeesti halluu, niin pääsköön sitten, mutta onko oikein, että jollakin on vuodesta toiseen koulu ja työ ja sitten on noita Kuopuksen kaltaisia joilla ei ole kumpaakaan, ennemmin Kuopukselle koulu ja Tytölle työ, kuin Tytölle sekä-että eikä Kuopukselle kumpaakaan.

Sen mummon perunkirjoitus oli eilen, jonka asunnossa Poika ja sen muija asuvat, he olivat halukkaita ostamaan sen asunnon omakseen, mutta perikunnassa oli tyyppejä jotka tarjosivat enemmän ja siis nyt heilläkin on muutto edessä, olis sillä parilla ny muutakin tekemistä kuin raahata tavaroitaan paikasta toiseen, jospa saisivat ostettua mieleisensä asunnon ja viihtyisivät sitten siinä, muutot ovat aika työläitä, sanoo tyyppi, jonka omat tavarat ovat olleet jo puoli vuotta kahdessa osoitteessa. Muuten ykspäivä istutin Rajalan pihapeltoon 48 kurpitsantainta, määrä määrittyy niin, että kylvin pois kaikki kaupan pusseissa olleet kurpitsansiemenet ja 48 siementä iti. Mulla hamsterina sattuu olemaan munta isoa lasipurkkia täynnä kurpitsansiemeniä, jotka olen ottanut talteen syödessäni kurpitsoita. Nyt on edessä kolme mahdollisuutta ensinnäkin ne taimet voi kuolla hoidonpuutteeseen, vaikka kuivua siellä, jos en käy tarpeeksi usein kastelemassa tai sitten halla tuhoaa ne ja komas vaihtoehto on, että mulla on traktorikuorma kurpitsoita, niissä on monia lajikkeita, myös kesäkurpitsoita, turbaaneita, myskikurpitsoita ja talvikurpitsoita. 

Oon vähä huolestunut Vävykokelaan, hän on se mies jonka asunnossa Tyttö asustaa, äitistä. Hän on mua nuorempi, vaikka meen esikoiset on ihan saman ikäiset, hän täytti just 50. Niin tällä äitillä on epämääräisiä oireita: tasapaino-ongelmia, muistihäiriöitä ja liikkeiden epävarmuutta, ehkä muutakin, mutta hän ei ole käynyt lääkärissä, eikä halua oireista puhuttavan, muuttuu ihan itkuiseksi, jos joku yrittää. Olen tavannut hänet kerran pääsiäisen tienoilla, hän oli todellakin epävarman oloinen, eikä puhunut juuri mitään, siihen tietysti vaikutti se, että miehensä oli paikalla ja hän puhuu ihan koko ajan. Jos soitan Tytölle huomenna illalla ja puhun asiallisesti siitä asiasta, eihän asia minulle kuulu, enkä ole tippaakaan sairauksien hoitaja, mutta epämääräisistä oireista mulla on vähän omakohtaista kokemusta aivokasvaimeni ajoilta, enkä minäkään mennyt heti lääkäriin, kun huomasin jotakin outoa, joidenkin tautien hoito vaan menee vaikeaksi kun se myöhästyy. Ny olis Vävykokelaalla aikaa jututtaa äitiään, kun hän itse on pitkällä sairaslomalla pettäneen polvensa takia, eikä kipeä polvi estä juttelua. Se äiti on kuitenkin koko ajan normaalisti töissä, niin nyt hänellä on kuulemma loma. Mulle silloin aivan aluksi silmälääkäri heitti pimeen hermon perusteella neljä vaihtoehtoa: aivokasvain, infarkti, MS-tauti tai joku harvinainen hermosairaus, infarkti oli epätodennäköinen koska vaiva oli tullut hitaasti, ja hitaasti Vävykokelaan äitillekin on oireita tullut. En edes tiedä tietääkö Vävykokelas, että mulla on ollut aivokasvain. Se on kyllä ihan järkevä mies, mies eikä enää poika koska on reippaasti Tyttöä vanhempi, täytti jo 30, niin siis sillai järkevä, että voisin selittää sille mitä ajattelen.

En valita, mutta miksi kuvat eivät siirry kaikenmaailman vehkeitten muistikorteilta kovalevylle ja miksi ne kovalevylläkin ovat sekaisin......ehkä joskus vielä kuviakin blogiin?.