Onks pakko juhlia juhannusta? Ei kai! Vähän ajattelin, että meillä ei ole kokkoa (ei ole järveäkään ja oksat menee bioenergiaksi), ei grillata (ei ole grilliä), ei syödä makkaraa (sitä syödään muulloinkin), ei mennä mökille (on pakko olla kotona karjahommissa, eikä meillä ole mökkiä), ei kannata poimia seitsemää yrttiä tyynyn alle (on tuo ukko jo vailttuna) ….mitä muuta juhannuksena kuuluisi tehdä, lapset kuitenkin bailaa kukin suunnallaan, ajattelen, että teen juhannusen aikana välitilinpäätöksen, kirjoitan viljelylohkokirjanpidon puhtaaksi, päivitän varstokirjanpidon ja sellaista, laitan kaikki paperit järjestykseen, juhannuksen jälkeen tarkastajat hyökkäävät maatiloille, pitää olla valmiina! Kirkossa voisi käydä, mutta sillä pyöritetään Johanneksen päätä tarjottimella, kauhea teloitusteksti, mikä vuosikerta nyt lieneekään, siitä vähän riippuu miten verinen juhannuksen sanoma on.


Rajalasta voisin niittää lupiinit maljakkokukiksi tänne, laittaisin pihaan ämpäriin tai ämpäreihin, äiti tykkää kukista, tai siis kai niistä muutkin pitää, mutta mun suhde kukkiviin kasveihin on aivan toisenlainen kuin äitini, en kasvata yhtään kasvia siksi, että se kukkisi muutaman päivän ja sen ajan tuijottaisin sitä, vaan haluan seurata kasvien pärjäämistä eri vuodenaikoina ja erilaisissa oloissa, nytkin jännitän onko Rajalan pihassa kurpitsantaimet hengissä, vai onko siellä ollut niille liian kylmiä öitä ja lehtiä repiviä tuulia, jos ne ovat kuolleita, niin sitten ne eivät pärjänneet, se oli niiden kohtalo, minä tietysti jään vaille kurpitsoita, mutta säädän tilalle muuta.


Nyt menee fiilikset vähän laidasta laitaan, on hässäkkää ja tohotusta, menee hyvin ja menee huonosti, tämä kuukausi on loppuun asti tätä samaa, meni hyvin tai huonosti, tai saattaa olla sitten toisenlaista toimintaa ensikuussa, ei mitään tavallista silloinkaan, pala palalta asiat etenee, toivottavasti lopputulos on hyvä.