Mun kasvit olleet suunnilleen hoidotta kauan, lähes koko kesän, nyt nostelin Rajalan kuistin kivijalan vierestä ruukkuja ja katselin miten ne voivat. Menehtyneitä oli yllättävän vähän, lippia ja kolmevärinen salvia.

 

028-normal.jpg

030-normal.jpg

 

Ruska se on pelargoniassakin, kun on joutunut kitumaan kesän pienessä ruukussa pöheikössä. Laitoin sen isompaan ruukkuun niin pohjalle, että voin lisätä siihen multaa kevättalvella, jos silloin vielä on henkeä jäljellä.

032-normal.jpg

Nämä nyhäsalvian pistokkaat olen laittanut juurtumaan joskus keskellä kesää. Nyt latvoin vähän latvoja, jotta kasvaisivat tuuheiksi.

036-normal.jpg

Keväällä anopin hautajaisissa jaettiin ihmisten lähtiessä  pöytien koristeina olleet esikot kotiin vietäviksi. Olipa yllätys, tämäkin löytyi hengissä ja näin elinvoimaisena.

033-normal.jpg

Keräsin tähän laatikkoon kesällä saksankirvelin siemenet ja heitin maata sekaan, ovat olleet siitä asti kosteina muovipussissa lämpimässä paikassa, ensin seinustalla ja nyt pari viikkoa sisällä. Kaippa nuo vois lähipäivinä kylvää, jos sitten keväällä nousisi taimia.

038-normal.jpg

037-normal.jpg

Hopeatäpläpeippi leviää rikkakasviksi asti. Tämä yksilö on valkokukkainen ja istutan sen pihaani olkoon mikä haitallinen vieraslaji tahansa.

043-normal.jpg

045-normal.jpg

Aito piparminttu asustaa halkinaisessa vadissa ja keltapeippi säkissä, jossa onkin tarkat ohjeet kirjoitettuna kylkeen: pidettävä pystyssä ja kasteltava ja sellaista. Luulen, että nämä joutuvat talveksi kellariin, ei siksi etteivät talvehtisi ulkona, mutta muuten.

047-normal.jpg

048-normal.jpg

Stevian nostin pystyyn, se oli kaatunut sokkelin viereen. Mitähän sille tekisin tai mitähän sillä tekisin? En oikein pidä stevian mausta, siinä on aika voimakas oma sävynsä verrattuna sokeriin tai keinomakeutusaineisiin. Jospa sille löytyisi talvehtimispaikka palkaksi siitä, että on selvinnyt kesästä hengissä.

Sellaisia kasveja löytyi tänään!