Nää kuvat on syyskuun viimeisiltä päiviltä. Olen raahannut kasveja sisään ja saanut ne mahtumaan jotenkuten huoneisiin, olen tehnyt vähän erikoisia ratkaisuita, mutta omapa on asiani, vessassa on monta kasvia siellä on vessaksi iso ikkuna etelään ja vastakkaisella seinällä iso peili, sitten tein kukkapöydän purkamattomista muuttolaatikoista täynnä kun ovat niin olkoot. Pihassa en ole tehnyt mitään. On vähän päättämätön tila, kuitenkin suurimman osan ämpäreissä olevista perennoista laitan ennen talmea johonkin kivenkoloon, enkä kanna niitä enää toiseksi talveksi kellariin, keväällä sitten näkee mitä on tapahtunut.

Mitä tulee ihmissuhteisiin niin siskon kanssa en ole ollut yhteyksissä kuukauteen, mutta maanantaina soitin, olen huolestunut hänestä, nyt vuosien pähkäilyn jälkeen he ovat eroamassa, heillä on muuten tänään 31. hääpäivä, onnea ei kannata toivottaa, siskolta on jotenkin hukassa perusasiat, ei se oikein tajunnut, että hän joutuu muuttamaan pois, jos eroavat, miksei voi mököttää vinttikamarissa entiseen malliin vaikka onkin erottu, haluaisin auttaa, mutta ymmärrän niin todella vähän hänen ajatuksistaan, että taidan olla enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Äitimme asumisesta ja arjen sujumisesta puhuttiin kans. Siskon tytär tarjoaa mummulleen asuntoaan, kun on itse löytänyt elämänsä miehen ja muutavat yhteen. Kunhan sählätään.

Olis kekrin aika, viimeisetkin sadonkorjuutyöt on tehty.

2014_09_30_2399-normal.jpg2014_09_30_2350-normal.jpg2014_09_30_2374-normal.jpg2014_09_30_2381-normal.jpg

Ollaan käyty pari kertaa puolukoilla ja yksi paikka on vielä katsomatta, sinne mennään muuten vaan katseleen jos on puolukoita niin poimitaan, mutta puolukoita on jo riittävästi poimittuna. Syksyn sieniä kerään jos niitä ilmestyy.

2014_09_30_2402-normal.jpg

Ennen vanhaa Antonovkat säilyi viileässä tammikuulle asti, mutta nämä kypsyvät läpikuultaviksi jo syyskuun lopulla ja tulevat sisältä ruskeiksi.

2014_09_24_2253-normal.jpg

Oleanterin leikkasin joskus kuukausi sitten ja nyt se asustaa vessassa ja kasvaa vauhdilla uusia versoja. En ole päässyt selville oleanterin elämästä, mulla se ei mene kirjaviisauden mukaan. Kun oleanteri käsketään leikata syyskesällä kukinnan loputtua, ei mun olenterini lopeta kukintaa, vaan siinä on talvellakin nuppuja, nyt leikkasin raakasti kukat ja nuput pois, näkee mitä tapahtuu.

2014_09_29_2343-normal.jpg

Vielä vois ottaa kuvia syksyn väreistä.