Päivän uutinen on pakkoruotsi, Tytöllä se on menossa töiden merkeissä, hän on jo toista kertaa Västeråsissa, siellä käynnistetään uutta jätteenpolttolaitosta, on ollut nyt viikon ja oli jo kuunvaihteessa viikon. Hän halusi mennä sinne sillä perusteella, että on tottunut paskaan ja pahaan hajuun, kun on karjatilalta kotoisin, varsinaisesti se ei kuuluisi Tytön hommaan, mutta tunki siksi mukaan, kun harrastuksekseen opiskelee energia- ja ympäristöteknologiaa, ja eikö tuo ole molempia, kun irlantilaisten jätettä poltetaan ruotsalaisten energiaksi. Tyttö soitti sunnuntaina isälleen. oli väsynyt, tekee pitkää päivää ja hajun kanssa pärjää, kun he laittavat sekaan toffee-aromia, just.

Kuopuksella oli pitkä viikonloppu, joka meni kalastuksen merkeissä. Saatiin ruuaksemme luontaisesti lisääntynyt kirjolohi. Hän oli saanut myös ensimmäistä kertaa eläissään toutaimen, näytti kuvassa isolta, sen hän oli päästänyt kasvamaan. Nämä kalastajien tavat ovat olleet kans paljon meediassa esillä, mutta minulla ei ole niihin mitään kantaa, vain se, että tosi hyvä harrastus noillekin miehille, kun kumpikin opiskelee tietotekniikkaa ja viikosta toiseen istuvat koneillaan, kone on kädessä istuvat missä tahansa, koulussa, kotona, bussissa, niin onhan luonnon rauha, viileä ilma ja oikean ihmisen seura todella hyvä vastapaino. Olen tyytyväinen siihen, että Kuopus on päässyt jatkamaan opintojaan. Silti on sellaisia asioita joista ei puhuta. Olen maksanut Kuopukselle autokoulun silloin, kun hän täytti 18 vee. Hän ei suorittanut toista vaihetta, ajeli kyllä kaksi vuotta, kylläkin toisten autoilla, hänellä ei ollut mitään intoa hankkia itselleen autoa kuten yleensä 18 vuotiailla maalaispojilla on. Ehkä kakkosvaiheen suorittamiseen vaikutti se, että hänelle tuli hirvi silmille juuri niihin aikoihin, kun olis pitänyt mennä suorittamaan kakosvaihetta. Ei siinä kolarissa pahasti käynyt, kaikki autossa olleet olivat kunnossa, hirvi katosi pusikkoon, mun auton meni aika rumaan kuntoon, mutta Kuopus luultavasti säikähti pahasti, sillä se hirvi tuli aivan tuulilasin kulmaan hänen silmiensä eteen. Sitten Kuopus oli kaksi vuotta ilman korttia ennen kuin meni uudelleen inssiin ja nyt olis taas ollut kakkosvaiheen takaraja tässä syksyn aikana. En ole kysynyt häneltä onko suorittanut sen, olen luullut että ei ole, mutta nyt sunnuntaina hän halusi ajaa täältä Esikoisen luo, en kysynyt halusiko hän kertoa minulle, että hänellä on kortti vai sen että täällä maalla ei välttämättä tarvita korttia. Ja toinen mitättömämpi arvoitus tuli esille sunnuntaina kun oli kirkollisvaalit. Olisinhan voinut kysyä kuuluuko hän kirkkoon, luulen että ei kuulu, mutta mitäpä se minulle kuuluu. Tuollaisen kastetun ja rippikoulun käyneen on helppo liittyä kirkkoon jos vaikka joku pyytää kummiksi, mutta ajokortin hankkiminen on hankalampi juttu. (Tai sitten hänellä on ajokortti?)

Pojalla on kova touhu omakotitalon tontilla, juolukuun ensimmäisellä viikolla pitäisi olla pohjatyöt siinä kunnossa, että voidaan tehdä perustukset. Hän tekee kaivutyöt itse, kunnallinen vesijohtokin löytyi aika läheltä naapurin pellolta. Jätevesi systeemit pitää kans kaivaa ja tietysti perussalaojitus ja tienpohjat. Esikoinen menee sinne vielä lauantaina räjäyttämään muutaman kiven, luultavasti veljekset osaavat yhdessä suunnitella miten maansiirtohommat tehdään, ovat sen verran pioneereja.

Esikoisen asunnon remontti etenee vauhdilla, juuri nyt on vaihe, jossa näkyvää syntyy, kun valut ja pohjustustyöt on tehty ja timpuri-maalari vetää maalia ja tapettia. Sitten taas tulee varmaankin vähemmän näkyvä vaihe, kun hän laittaa listat, kynnykset ja muuta pientä. Luulen, että Esikoisen sakki saa kuunvaihteen tienoilla kuskata tavaransa remontoituun paikkaan, se on siis se asunto mistä me, minä ja tuo piilotyötön, muutettiin pois kesän aikana. Nyt sieltä on todella kaikki tavarat pois, kun remontti on pyyhinyt läpi koko asunnon. Oli sinne kertynyt 30 vuoden aikan melkoinen määrä taulua ja naulaa, koukkua ja kuultokudosta. Toivon, että saan kiikuttaa jotakin tavaroita sinne takaisin, sitten kun he ovat saaneet nykyisen asuntonsa tyhjäksi. Heillä on asiat niin hyvin, että sille entiselle asunnolle on ostaja, ei nykyään tavallista maaseudulla.

Mulla on vähän kirjoittamista rästissä, jospa kohta lisää......

40-vee synttärionnittelut!2014_11_11_2804.jpg

Tytön tavaroissa kulkee tämä yhdistelmä! Vois olla vaikka tonttu?