Harmaata päivää!

Saattaa olla vähän ohuemmat pilvet kuin eilen, joka oli aivan päivätön päivä, olin puoliunessa koko päivän, sain kyllä selattua läpi ison kasan vanhoja lehtiä, otin niistä joitakin juttuja talteen ja sitten uuniin, ei mihinkään nippuun vietäväksi paperinkeräykseen, koska sitten en vie sitä nippua kuitenkaan heti ja muutaman viikon kuluttua ihmettelen, että mikä nippu tuo, pitääpä katsoa olenko laittanut sen talteen siksi, että siinä on jotakin mielenkiintoista. Jotakin pitää saada selväksi. Äsken selasin ottamiani kuvia ja tulin niistäkin siihen tulokseen, että on päästävä eteenpäin, olen vuoden kuvannut samoja viinapulloja ja enkelinsiipiä, ei silti kyllä niistä kuvista löytyisi sarjaa muutamasta teemasta, sellaisesta jotka ovat mun juttuja, yksi on pilvet, pitää vaan kerätä yhteen, niistä on suuri osa räpsitty kännykällä ja vielä liikkuvasta autosta. Myös maalaismaisemia olisi ja sellaista puolta maaseudusta, joka ei ole nykypäivää, vähän edesmennyttä.

Perjantaina sain pienen tauon jälkeen taas jatkokertomuksen vauhtiin, se on nyt luonnoksina odottamassa surkeaa loppuaan, mun ei pitänyt alunperin kirjoittaa ihan kaikkea, mutta siellä se nyt odottaa. Sitä tulee vielä 17 pätkää ja ajattelin tunkea sen kaikki julkisuuteen tämän vuoden aikana, näkee jaksanko enään paljoakaan sitä juttua fiksata, olkoot sellainen kun on. Ja sitten suunnittelen kirjoittaa siihen blogiin jatkoksi nuoruusmuistoja, jotka yltäisivät sinne asti, minne oma muistini yltää, 1960-luvun alkupuolelle.

Mies oli eilen Pojan tontilla täryjyräkuskina ja menee taas huomenna. Perjantaina tehdään haketta, minäkin pääsen (joudun) ajeleen traktorilla pitkin teitä, tämä meen tie on todella ihana yksikaistainen, siinä kun tulee 9-akselinen pöllikuorma vastaan, niin käydään mielenkiintoinen keskustelu siitä kumpi peruuttaa ja mihin asti.

Nyt kun tämä blogi on jo täyttänyt vuoden, voi käydä katsomassa mitä touhusin viime vuonna näihin aikoihin. En nyt kirjoita niistä ristiriitaisista ajatuksista, joita joulu aiheuttaa päässäni. Siellä ne pyörii nytkin. Ajattelin jo, että voin jättää kaikki jouluhommat väliin, mutta sitten huomasin, että Kuopus varmaan tulee meille jouluksi ja sille pitää tehdä jotakin jouluista, ei hän mitenkään itse juhli joulua, mutta haluan, että hänelle on jotakin joulua: kinkku, riisipuuroa ja sekahedelmäkeittoa, suklaata tietty. Lanttulaatikosta hän ei pidä. Nyt ei ole varmaa ehtiikö Esikoisen sakki muuttamaan jouluksi, mutta Koupuksella on viimeinen tentti 18.12 ja ilmeisesti 19.12 ei ole käytännössä koulussa mitään, vaikka teoriassa olisikin, hän siis ehtisi 4-5 päivää tekemään Esikoiselle muuttoapua tai leikkimään Kekkulin kanssa, jos Esikoinen ja Miniä järjestävät tavaroitaan. Minä odotan, että Esikoinen saisi pian asuntonsa muuttokuntoon, koska täällä meilläkin lojuu tavaroita, jotka vien sitten heille tai ainakin kysyn kelpaako, jos ei kelpaa, niin sitten vien kirppikselle tai heitän roskiin.

2014_09_19_2069.jpg

Tässä kuvassa ei ole vielä harmaata. Olen ottanut sen 19.9, mutta en tiedä mikä puu tuo on. Kun suurentelin kuvaa, tulin siihen tulokseen, että olis pitänyt ottaa isommalla pikselimäärällä, ei saa selvää lehdistä. Ensin luulin sitä tammeksi, mutta liian kirkas väri. Nyt katselin sitä lehdettömänä ja se näytti hevoskastanjalle. Tuossa kuvassa lehdet näyttävät saarnen lehdiltä, mutta minusta siihenkään ei sovi noin hehkuva väri. Pitää muistaa käydä keväällä katsomassa mikä se on. Mutta toinen tähän liittyvä asia on se, että millaisella pikselimäärällä kannattaa kuvata. Isot pikselimäärät vie paljon tilaa, pieniä ei pysty suurentamaan. Koska säilytystila ei ole kallista, voisi kannattaa kuvata isommalla pikselimäärällä. Kännykässä on mitä on, samoin pokkarissa, mutta kameralla olen napsinut S:llä, voisin siirtyä M:n tai L:n käyttöön. Muuten pitäisi herätellä Pojan vanha pokkari käyttökuntoon, se olisi tietyissä tilanteissa kätevä. Se on muuten hyvä ja käyttökunnossa, mutta pattereiden luukku ei pysy kiinni, enkä ole keksinyt siihen hyvää systeemiä, teippi venyy ja siihen kameraan mahtuu aika lyhyt pätkä, mutta otan nyt sen esille.