Huonekasvien talvi ei ole aina helppoa. Yleesä vaivaa valon vähyys, ainakin suhteessa ikkunan edustan patterin päällä tuntuvaan runsaaseen lämpöön verrattuna, mutta meikäläinenpä onnistui taas kerran palelluttamaan kasveja. Niin on käynyt joskus ihan hallittavissa olevissakin olosuhteissa, mutta nyt jätin Esikoisen huusholliin jääneeseen viherhuoneeseen muutamia isoja kasveja, kun ne eivät mahtuneet tänne. Siellä oli remontin loppuvaiheessa pakkasjakson aikana joku sekaannus sähkömiehellä, eikä viherhuoneeseen tullut ollenkaan sähköä muutamaan päivään, ja silloin ottivat anopinkielet nokkiinsa. Otin noista lehtien kärjistä pistokkaita, mutta ne voivat huonosti. Ruukut ovat nyt tuvassa odottamassa lopullista tuomiota, mutta on niillä vielä pieni toivo, ainakin noilla pitkälehtisillä lajikkeilla.

2015_01_09_3065.jpg

Toisaalta maatiaisamarylliksen kukinta etenee varmasti, mutta viileässä tuvassa hitaasti, kohti lostoaan. Jokaisesta seitsemästä sipulista nousee nuppu.

2015_01_20_3179.jpg

Rahapuu tiputtaa versonpätkiä aina kun kuljen liian läheltä. Laitoin munakennoon multaa ja kokosin pätkiä siihen juurtumaan. Koko komeus on pölyinen ja likainen, hän voi päästä lähiaikoina suihkuun ja saada loppusijoituspaikan tässä huushollissa, kunhan saan vähän ideoitua huonekasvien sijoittelua.

2015_01_20_3181.jpg

Oikeastaan pitäisi päättää joku teema huonekasveille. Nyt näyttää oleva paljon esillä muorinkukat, rönsyliljat ja kukkivat kaktukset. Ja niitä on jopa pikkukylän ruokakaupassakin myynnissä ja hinta on edullinen, oikeastaan törkeän edullinen, tehdäänkö niiden lisäys ja hoito täysin koneilla, vai voiko siitä hinnasta maksaa puutarhatyöntekijälle palkkaa? Kun alvi on neljännes ja puolet ottaa kaupan portaat, kasveilla mennee rahtiinkin, kun eivät voi olla viikkoja pimeässä kontissa, niin vähän ihmetyttää. Mutta halpoja ovat!

$