suolaa3.jpg

Syksyllä ja joulun alla oli somessa paljon selitystä ja kuvia siitä miten suolalla saa tehtyä kivoja huuruisen näköisiä kynttilälyhtyjä lasiastioista tai purkeista. Tietysti piti kokeilla. Kippasin merisuolaa ison maljakon pohjalle, vettä sekaan ja laitoin sen uunin kynttiläkoloon, eihän täällä kylmyydessä mitään tapahtuisi. Kuitenkin kävi mielessä, että haluaisin väriä siihen. Kaikki veteen liukenevat värit on pakattuna laatikoihin ja missä lie, en ole niitä vielä tässä asunnossa käyttänyt, mutta pöydällä lojui jämä keltaista tulostimen mustetta sellaisessa pullossa, josta sitä rokotetaan neulalla värikasettiin, tiesin, että se ei tule koskaan päätymään tulostimeen, joten huuhtelin sen suolan sekaan.

Suola nousi keltaisena lasia pitkin ylös, kunnes kuivui. Huonekasveja kastellessa lirautin lisää vettä ja taas suola teki uuden nousun. Näin tapahtui muutaman viikon ajan, aina uusi suolakerros työnsi edellisen irti lasista, mutta se suolaseinät pysyi pystyssä. Nyt tuossa on tiedä montako suolalevyä vierekkäin.

Joulun aikaan polttelin tuikkuja suolamaljakossa, oli se ihan nätti, ja on edelleenkin, mutta nyt taidan huuhdella suolat pois ja ottaa majkakon kasvien käyttöön, mitä siihen nyt sitten keksinkin laittaa siihen.

suolaa2.jpg

suolaa.jpg

 

$