Nyt on pääsiäisruuat jo vallanneet ajatukset. Ensin tein pikkelssiä pakastimessa olleista nappirouskuista.

Ohje on sama, jolla äiti teki kun olin lapsi, joten en yhtään tiedä mistä äiti on sen saanut, jostain maatalousnaisten sienikurssilta varmaan. Se menee näin:

1 litra alle 3 cm halkaisijaltaa olevia kangasrouskun lakkeja. Kyllä tähän käy muutkin rouskut, mutta meillä tehdään kangasrouskusta ja voi ne olla isompiakin ja voi siinä olla jalkojakin mukana, mutta pienet lakit on kauniita ja hyviä.

2 dl väkiviinaetikkaa

2 dl vettä

300 g sokeria

kanelitanko

kuivatun inkiväärin pala

muutamia neilikoita

Kiehauta nesteet ja mausteet ja sokeri. Lisää sienet ja keitä hiljalleen kuultaviksi. Laita lasipurkkiin jääkaappiin, anna maustua pari viikkoa. (Jos maltat odottaa?)

2015_03_23_3756.jpg

Sitten haaveilin mansikka-herukkamehusta, mutta siinä kävi niin, että paksatimessa punaiset marjat eivät olleet punaherukoita vaan puolukoita ja mustata marjat eivät olleet mustaherukoita, vaan aronioita. Joten siitä tuli aronia-puolukka-mansikkamehua. Puolukoita en ottanut pakstimesta, säilyvät siellä hyvin, vaan kauhoin survosta kellarissa olleesta ämpäristä mehumaijaan. Tulipa sekin ämpäri selväksi, osa mehumaijaa, osa jääkaappiin ja osa pakastimeen, ei ainakaan pahane ämpärissä.

2015_03_24_3761.jpg

Mehunkin laitoin pakastimeen, vaikka siinä on vähän hedelmäsokeria joukossa. Sitä juodaan pääsiäisenä ruuan kanssa tai nautitaan justojen kanssa.

 

SE