Olen kirjoittanut tämän vihkooni 12.12. 1986. Tuo vihko on jo vähän nuhjuinen ja tahriintunut taikinaan ja lapset piirrelleet sivuille, joistakin kohdista on kuulakärkikynän muste kulunut pois rasvaisilla sormilla selattaessa.

Se menee näin:

2 munaa

1½ dl sokeria

100 g voisulaa

3/4 dl maitoa

3½ dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

2 rkl hillottuja appelsiininkuoria

100 g huivattuja hedelmiä

Tehdään ihan klassiseen tapaan. Munat ja sokeri vaahdotetaan, voisula lisätään ja perään maito. Kuivat aineet sekoiteaan ja lisätään viimeiseksi.

Tämä ei ole aivan suosikkiresepteitäni. Joskus on tuntunut kuivalle. Maku paranee, jos maidon vaihtaa hedelmämehuun, mutta nyt ei ollut minkäänlaista mehua ostettuna. Mitään hillottuja appelsiininkuoria en ole ostanut ja hedelmät ovat mitä milloinkin, paras maku tulee aprikoosista. Joskus joulun alla olen ottanut hedelmät valikoiden sekahedelmäpussista, nyt taas silppusin jauhojen joukkoon 250 g:n paketin taatelia, joka jäi jouluna käyttämättä, joten pääsiäiskakkuni on tavallaan taatelikakku. Tein siis tuplaannoksen kakun, tuohon yhteen olisi koko paketti taalelia vähän liikaa.

Ja pääsiäisenä maistetaan ja syödään....ehkä sakilla koko kakku.


SE