En sano lankalauantai, koska minusta selitys, että ennen vanhaan pääsiäislauantaina värjättiin vuoden tarpeiksi langat, tuntuu aika mahdottamalle ajatukselle, kannattaa yrittää itse paljonko lankoja pystyy luonnonvärjäysmenetelmin värjäämään yhdessä päivässä, ja kun on juhlan aatto, niin ehkä on ollut muutakin tekemistä, on uskonto ollut sitten katollinen tai ortodoksi, niin pääsiäistä on valmisteltu, eikä ole keitetty jäkäliä lankojen värjäämiseksi. No, se on vain mun mielipide....olkoot vaikka lankalauantai.

Ostin passionhedelmiä, kun luin täältä netin ihmeellisestä maailmasta, että siemenet itävät hyvin. Eikö nyt ole oikea päivä kärsimyskukan kylvölle? Jos nuo itävät niin ovat mitä ovat, ei tuota lajiketta ole jalostettu tekemään kauniita kukkia, joten saatan ostaa vielä oikein kukan siemeniä, mutta menkööt harjoitteluna. Samalla tuli kylvettyä sen sitruunan siemenet, jonka kouren ja mehun laitoin pashaan ja sen avokadon siemen, jonka söin tässä yhtenä päivänä. Sitten pöydällä pyöri vielä yksi kuivahtanut omassa kasvissa kasvanut ananaskirsikka, senkin kylvin ja vasta sen jälkeen luin ohjeista netistä, että ananaskirsikka itää valossa, eli nyt menen kaivamaan ruukusta siemeniä esille.

Noista kahdesta jäljellä olevasta passionhedelmästä laitan sisustan sammakonkudun pääsiäisenä pashan tai jäätelön päälle.

2015_04_04_4011.jpg

Tässä siemenet. Yhden passionhedelmän siemenet on likaisella lautasella avokadon siemenen kanssa. Toisessa avokadon kuoren puolikkaassa on sitruunan siemenet ja toisessa ananaskirsikka.

2015_04_04_4012.jpg

Siinä sitten ruukut ovat imemässä itseensä vettä ja minä kaivan ananaskirsikan siemeniä kohta esiin ja jään odottamaan mitä tapahtuu, vai tapahtuuko mitään.

Keskitalvella söin ihan pieniä avokadoja ja laitoin niiden pikkuriikiset siement multaan, sillä mielellä, että eivät varmaankaa idä ollenkaan, mutta tänään katselin, että taitaa kuitenkin nousta taimi tai kaksi.

Nyt odotan kuitenkin ensin pääsiäistä.

 

SE