Kesän kukkia

Vaikka ampuisitte aamunkoitteessa, niin sanon mielipiteeni edesmenneestä heinäkuusta: oli hieno kuukausi, mikä kukkien paljous sekä luonnossa että puutarhoissa. Viime- ja toissavuonna kaikki kukkivat kuivassa kuolemanhädässä jo viimeistään juhannuksena ja heinäkuussa oli pelkkiä siemeniä, ei kukan kukkaa ja sitten elokuussa kukkivat pieninä ja vaivaisesti kovassa kiireessä syksyn kukat. Nyt on rehevää.

No joo, kyllä tiedän, että pellot ovat niin märkiä, että sadonkorjuu on liki mahdotonta, ellei pian tule kuivat kelit ja ellei säät lämpene elokuussa, moni kasvi jää tuleentumatta, lämpösumma ei tule täyteen syksyn aikana. Siis aivan varmaan viljelijöille tulee eteen tilanne, että on hankalaa valita pienin paha.

Herbaarioon en ole paljon lisännyt kasveja, mutta olen urakalla yrittänyt saada selvää heinäkasvien nimistä. On ne vaikeita. Kun laitan ne herbaarioon, niin sinne tulee varmaan virheitä. Kaiken lisäksi heinistä on vaikea ottaa kuvia, ei niistä saa mitään selvää. Mutta sama ongelma näyttää olevan muillaikin, kasvikirjojen valokuvista on hankala saada selvää tuntomerkeistä. Silloin on vielä vaikeampaa, kun kirjassa on vain yhdelle kuvalle paikka. Netissä kun on tilaa useammille kuville, niin joukosta löytyy selviä kuvia ja yhdestä kuvasta saa selvää lehdistä, toisesta kukasta ja sillee.

Sieniä

 

2015_07_29_8193.jpg

Lehtikuusentatteja.

 

SE

 

.