Nyt on ollut hankalaa saada päiväkirjaan mitään. Jo kauan sitten kirjoitin tähän aloituksen jossa lukee: Oli tarkoitus tässä illalla kirjoitella vähän päiväkirjaa, mutta teeveestä tuleekin Kummelin kultakuume, pitää katsoa, ei sen vuoksi etten olisi nähnyt sitä, vaan siksi, että se naurattaa, vaikka olen katsonut sen monta kertaa. Se on hyllyssä oikein vanhan ajan DVD:näkin. Vaikka se tuntui ensi kerralla vain kokoelmalta vitsejä ja jaksolta kovaa päätöntä kohellusta, mutta kun sen näki toisen kerran siitä alkoi löytyä muutakin ja nyt, vaikka se on jo varsin tuttu, niin aina löytyy uutta ihmeteltävää, historiaa ja muita tosiasioita ajateltavaksi.

Ja sitten tein toisen yrityksen, siitä tuli tällainen: Elämä meni vallan elokuviksi, sitten käytiin katsomassa Napapiirinsankarit 2. Senkin haluan katsoa uudelleen, kun en kertakatsomisella saanut kaikkea irti, jäi ainakin se anoppi liian vähälle huomiolle. Miten saadaan napero näyttelemään?

*

Nyt alkaa olla minunkin kesäni ohi, nämä pakkaset tekivät selväksi kasvukauden päättymisen ja tuli vähän kiire kärrätä kaikki ruukut turvaan pakkaselta. Tai ei siis kaikki, muutamia on vielä ulkona, ne ovat sellaisia, jotka kestävät luullakseni tämän verran kylmää. Nyt on sisällä ahdasta ja pitäisi saada järjestettyä kaikille paikka. Miniän jorinit on meen eteisessä, ne pitäisi siistiä ja viedä kellariin. Kellarissa jo olevia kasveja voisi käydä kans siistimässä. Jos nyt tulee vielä plussakelejä avaan kellarin oven ja sinne saa paistaa aamuaurinko. Jos ennusteet näyttävät pidempää lauhaa jaksoa, voin kantaa ison rosmariinin ja muita sellaisia vielä ulos kellarista. Joulukaktuksen taimia ja tarhabegonioita oli koko viikon ulkosaunan pukuhuoneessa, eivätkä näyttäneet paleltuneilta, kun kannoin ne sisälle. Siis saunaan, ei tänne muualle mahdu. Nyt olis suunnitteilla tyhjentää yksi hylly makkarista ja laitaa siihen ruukuja riviin kirjojen sijaan. Vessan tungin torstaina täyteen kasveja ja vielä naulasin neljä seinäamppelia sinne. Meen vessassa on korkea ikkuna etelään, joten se on aika hyvä paikka kasveille.

*

Tyttö sai uuden työpaikan, tämä nykyinen on määräaikainen vuodenvauhteeseen asti, mutta siinä on kuukauden irtisanomisaika ja nyt sitten kuunvaihteessa Tyttö aloittaa uudessa paikassa. Hänellä oli siellä eilen tutustumispäivä, on muutenkin pitänyt pitämättömiä lomiaan. Onhan se hyvä, että on vakinainen työ. Hän nyt sitten jatkossa myy karkkipapereita. Tai toisin sanottuna ottaa vastaan elintarvikepakkauksien tilauksia ja huolehtii, että ne toimitetaan sopimusten mukaan tai sitten tehdään sopimukseen pikku muutoksia, myös asiakastyytyväisyyteen liittyvät asiat kuuluvat hänelle ja jotakin lisäpalveluita hän voi toimittaa. Ja 75% tuotannosta menee vientiin. Toivottavasti on mukava paikka, työmatka ainakin lyhenee paljon, mutta se samassa asunnossa asustava insinööri jää entiseen paikkaan, ainakin toistaiseksi.

Kuopuksella on nyt opetukseton viikko, tarkoittaa kait syyslomaa, ja hän tulee huomenna tänne maalle kalastamaan, menee sitten vasta sunnuntaina takaisin. Hänellä on mennyt kiireinen syksy hyvin. Kiirettä on tullut siitä, että hän on oman koulunsa lisäksi koulun firmassa töissä, hoitelee assistentin hommia ja on tutor. Sunnuntaisin hän on käynyt auttamassa Poikaa pihasaunan ja autotallin rakentamisessa. Meidän vuoromme on torstaina käydä auttamassa Poikaa autotallin lattian valussa, seinät onkin jo ulkoapäin melko valmiit, me käytiin jo kuukausi sitten maalaustalkoissa.

Me ollaan mun miehen kanssa käyty nyt tavallista enemmän auttamassa Esikoista hommissa, kun Miniällä ei ole kova vauhti päällä, koska masuasukki on jo iso, isompi kuin äitinsä oli syntyessään. Kekkukin kanssa on kans touhuiltu paljon. Siskosta ei ole kuulunut mitään, enkä ole tässä tohinan keskellä saanut aikaiseksi, että olisin soittanut. Ainakin Sisko kävi ruskamatkalla Kainuussa, tuli äitille kortti, hänellä oli vielä yksi lomaviikko jemmassa matkaa varten, minä kyllä luulin, että koko hänen lomansa meni mustikkametsässä. Nyt ei enää poimita marjoja, käytiin viikonloppuna katsomassa ja puolukat oli jo entisiä, mehut tuli kuoresta läpi.

Sellaisen alun syysleämään olen saanut, että eilen ja tänään sain vähän järjestettyä kovalevyä ja kuvia. Olis tarkoitus tehdä Kekkulille Ifolor-kirja meidän lapsista ja varsinkin kuvia vauvoista etsein. Siitä tulee melkoinen sillisalaatti, mutta jutellaan sitten hänelle enemmän. Nyt vielä tänään en jaksa aloittaa kuvien sovittelua sivuille, mutta on niitä nyt valittuna ja rajattuna yhteen kansioon, sekin on jo paljon.

 

SE