Nyt on ollut hankalaa saada päiväkirjaan mitään. Jo kauan sitten kirjoitin tähän aloituksen jossa lukee: Oli tarkoitus tässä illalla kirjoitella vähän päiväkirjaa, mutta teeveestä tuleekin Kummelin kultakuume, pitää katsoa, ei sen vuoksi etten olisi nähnyt sitä, vaan siksi, että se naurattaa, vaikka olen katsonut sen monta kertaa. Se on hyllyssä oikein vanhan ajan DVD:näkin. Vaikka se tuntui ensi kerralla vain kokoelmalta vitsejä ja jaksolta kovaa päätöntä kohellusta, mutta kun sen näki toisen kerran siitä alkoi löytyä muutakin ja nyt, vaikka se on jo varsin tuttu, niin aina löytyy uutta ihmeteltävää, historiaa ja muita tosiasioita ajateltavaksi.

Ja sitten tein toisen yrityksen, siitä tuli tällainen: Elämä meni vallan elokuviksi, sitten käytiin katsomassa Napapiirinsankarit 2. Senkin haluan katsoa uudelleen, kun en kertakatsomisella saanut kaikkea irti, jäi ainakin se anoppi liian vähälle huomiolle. Miten saadaan napero näyttelemään?

*

Nyt alkaa olla minunkin kesäni ohi, nämä pakkaset tekivät selväksi kasvukauden päättymisen ja tuli vähän kiire kärrätä kaikki ruukut turvaan pakkaselta. Tai ei siis kaikki, muutamia on vielä ulkona, ne ovat sellaisia, jotka kestävät luullakseni tämän verran kylmää. Nyt on sisällä ahdasta ja pitäisi saada järjestettyä kaikille paikka. Miniän jorinit on meen eteisessä, ne pitäisi siistiä ja viedä kellariin. Kellarissa jo olevia kasveja voisi käydä kans siistimässä. Jos nyt tulee vielä plussakelejä avaan kellarin oven ja sinne saa paistaa aamuaurinko. Jos ennusteet näyttävät pidempää lauhaa jaksoa, voin kantaa ison rosmariinin ja muita sellaisia vielä ulos kellarista. Joulukaktuksen taimia ja tarhabegonioita oli koko viikon ulkosaunan pukuhuoneessa, eivätkä näyttäneet paleltuneilta, kun kannoin ne sisälle. Siis saunaan, ei tänne muualle mahdu. Nyt olis suunnitteilla tyhjentää yksi hylly makkarista ja laitaa siihen ruukuja riviin kirjojen sijaan. Vessan tungin torstaina täyteen kasveja ja vielä naulasin neljä seinäamppelia sinne. Meen vessassa on korkea ikkuna etelään, joten se on aika hyvä paikka kasveille.

 

SE