Enää kolmisen tuntia jäljellä tätä vuotta. Nyt kuuluisi olla katsomassa ilotulituksia tai juhlimassa, mutta me ollaan kotona täällä metsässä. Telkkarista tulee mäkihyppyä ja mun mies lukee Päätaloa. Äsken syötiin vanhentunutta einesmaksalaatikkoa, ei nyt oikein osata juhlia, mutta kaippa tämä jotenkin hyvä on sitten kun laskee keskiarvon viimevuotisen rakettien katselun kanssa. Me lähdetään aamulla ajeleen kohti nuoremman miniän metsää ja ollaan siellä vahtimassa, ettei sudet syö Poikaa, joka käy katselemassa miltä metsä näyttää. Nuorempi miniä on tietysti töissä. Näkee miten rankka metsärämpiminen siitä tulee, onneksi on suo jäätynyt pikkupakkasessakin, kun ei ole lunta. Sitä en tiedä mitä sen retkeilyn jälkeen tehdään. Mennäänkö Pojalle kahville vai tullaanko kotiin. Kai huomenna on kaupat auki, eikö ne ole nyt sitten aina auki, toivottavasti, meen jääkaappi on aika tyhjä, ei olla käyty joulun jälkeen kaupassa.

DSC_0345.jpg

Mulla on nyt suunnitteilla aivan uusi tapa pitää kirjaa tekemisistä. Tänä vuonna mulla on ollut Ajaston Memo viikkomuistio, se matala, pitkä. Oikein hyvä paikassaan, mutta se ei sopinut nyt enää mulle. Pöydällä se on liian leveä, kun on auki, se luikertelee kuin käärme paperikasan päältä alas aina lattialle asti. Ja sitten kun siihen  on kirjoittanut "silakkamarkkinat" niin ei enää muista onko käynyt siellä vai vaan suunnitellut.

Nyt ostin jo ajoissa Kirja pörssistä Burde Päiväkirjan, joka ainakin vielä tuntuu paljon kätevämmältä. Suunnittelen kirjoittavani tuohon kuukauden sivulle kaiken mahdollisen muistettavan ja sitten päivien sivuille toteutuneet kuviot, näin pysyy haaveet ja todellisuus erillään toisistaan. Ja sitten kun tuo on napakka kovakantinen kirja, voin pitää sitä repussani ja kirjoittaa siihen missä vain.

Tänä vuonna olen kirjoittanut varsinaisen päiväkirjani Office-asiakirjaan. Sinne on tullut kirjoiteltua pitkiäkin juttuja, mutta yksittäistä asiaa sieltä on hankala selata esille. Nyt olen miettinyt ne asiat, mitkä laitan tuohon päivän sivulle aina samaan kohtaan, jotta niitä on helppo selata. Yläreunaan tulee ensimmäiseksi aamupaino ja merkintöjä säästä. Kirjoitin takakanteen itselleni lyhenteitä, joita käytän tekemisistäni, harrastuksistani, sosiaalisesta toiminnasta ja kehittelen niitä ajan kuluessa lisää. Edelleen voin kirjoittaa pitkiä juttuja koneen kovalevylle tai tänne blogiin. Luulen, että uusi systeemi tulee olemaan parempi.

Tämä aika allakassa tuottaa aina paljon suuria suunnitelmia. Sitä luulee muuttuvansa paljon paremmaksi, kun vuosi vaihtuu. Aina on toivoa, että muutosta tapahtuu. Alkaako kolmen tunnin kuluttua laihdutuskuuri?

SE