Eilen heitin monet suunnitelmat roskiin ja piirsin itselleni uuden mallin. Siinä on paljon enemmän tilaa, jokainen viikko saa kaksi aukeamaa, ensin suunnittelua varten ja toiseen tulee muistiinpanoja päiväkirjatyyliin, vaikka varsinaisen päiväkirjani kirjoitan Burdan päiväkirjaan, jossa on sivu joka päivälle, se on ollut mulla käytössä tämän vuoden ja pidän siitä. Sitten kun tulee joku iso juttu tai paljon pohdittavaa, kirjoitan koneella kovalevylle tai tänne blogiin, riippuu vähän onko se julkaisukelpoista.

Olen suunnitellut väljempää versiota innolla.

img556.jpgimg557.jpg

 

No, eivät suostu nyt menemään samalle tasolle...mutta siis vasemmalle tulee alkuviikko ja oikealle loppuviikko, sitten oikeaan reunaan jää tilaa kirjoittaa mistä viikosta on kysymys, möys piirroksia tai koristeita voin laittaa. Haluan, että tuo tyhjä tila on oikealla, koska sen näkee ensimmäiseksi selatessa. Monissa valmiissa plannereissa se näyttää olevan ensimmäisenä vasemmalla, mutta minä haluan näin.

Ensimmäiseen ruutuun tulee varsinainen suunnitelma ja musistettavat ajat. sen alla on tilaa sääennusteille ja -havainnoille. Vasemman sivun alaosaan tulee to do listaa ja merkintöjä kylän ja maailman tapahtumista. Oikean sivun alaosaan voin liimata viikon varrella kertyviä lappusia. En kuitenkaa kaikkia kauppakuitteja aijo tuohon jemmata.

Ja sitten tulee toinen aukeama, joka on nykyinen päiväkirja-taulukko laajennettuna väljemmäksi.

img559.jpgimg558.jpg

 

Miten nuo aaneloset voivat olla eri kokoiset? ...olkoot. Ensimmäiseen ruutuun tulee nyt edelleen ne sosiaalisen toiminnan eriväriset kuviot kuvaamaan tiettyjä ihmisiä. Ja sen toisen nykytaulukon luvut ja kirjainkoodit tulee toiseen ruutuun. Sitten suunnittelin seuraavaksi ruudun fiilikselle ja ruualle, mutta en vielä tarkkaan tiedä miten tässä asiat ilmaisen. Fiilikseen voisi olla koulunumerot hyvä tai värit, miksei hymiötkin voisi sopia. Varsinaista ruokapäiväkirjaa, en tähän suunnitellut, ennemminkin viikon ruokalistan. Neljäs ruutu on hiljaiselle hetkelle tai mietteille. Siihen voin kirjoittaa vaikka raamatunlauseen tai pienen rukouksen. Viimeiseen ruutuun suunnittelen kirjoittavani päivän kulkua kuvaavan sanan, korkeintaa lyhyen lauseen, mutta mieluummin yhden sanan.

Näin asioittain suunnitteln tekeväni, enkä ajallisesti aamupäivä, iltapäivä ja ilta. Päiväkirjassani on kellonajat ja sinne kirjoitan aikajärjestykseen. Sinne kirjoitan myös muiden asioita, vaikka siitä, että miltä vanhan äitini kunto näytti käydessäni katsomassa tai mitä lapsilleni kuuluu.

Nyt minulla on tulevaisuudessa enemmän tilaa ilmaista asiat vähän väljemmin, mutta kullekin asialle on oma paikkansa, joten se on helppo löytää ja voi pienellä vaivalla löytää tietoja vaikka: monestiko viikon aikana tapasin tietyn henkilön tai olenko lihonut.

Nuo mustalla tussilla kertaalleen käytetyn aanelosen kääntöpuolelle vetelemäni ruudukot ovat alustavia suunnitelmia. Varsinaisen plannerini suunnittelen värilliseksi ja koristelen sitä. Mutta en koristele viikkoja valmiiksi, vaan teen sen jälkikäteen sen mukaan millaisia päivät ovat olleet. Jos olen istuttanut kesäkukkia ja allakassa on jo valmiina pääkallo, niin ei oikein sovi? Aijon tehdä suurimman osan koristeista itse lehdistä ja mainoksista leikellen. Ja suunnittelen penkovani mukaan materiaalia vanhoista laatikoista niin että saan samalla siivottua niitä. Mutta jotta en taas ala itseäni kiusaamaan, niin annan itselleni luvan ostaa jotakin uutta kivaa. Katselin kirkonkylän marketin hyllyn läpi, mutta siellä ei ollut minulle mitään, tarratkin olivat vallan muusta maailmasta kuin missä minä elän. Olen tehnyt oikein ostoslistan siitä mitä saan ostaa. Kuvioleikkurin tarvitsen. Maaleja ja musteita olen katsellut netistä, niin ja teippejä.

Miten mä nyt tästä asiasta näin innostuin? Hyvä puoli on se, että saatan päästä alkuun vanhojen paperilaatikoiden penkomisessa ja samalla saada niitä järjestykseen ja järjestettyä vanhoja muistoja vaikka kansioon talteen. Mutta uusi väljempi versio plannerista tulee käyttöön vasta heinäkuun alussa, siihen asti minulla on aikaa säätään se vielä paremmaksi ja ennen kaikkea minulle sopivaksi.

 

SE