Joskus muinoin, kun tietokoneita oli vain harvoissa organisaatioissa, kaikki virheet voitiin laittaa niiden syyksi. Nyt kukaan ei usko, että tietokone tekee virheen, on pakko myöntää, että virheen takana on ihminen, joko koodari tai muu näppäilijä. Eilen taas tuli esille monta juttua. Yksi väärä klikkaus ja kuningas kuoli. Kyllä aika harmillista, kun muistokirjoitus pamahtaa julkisuuteen pikkasen väärällä hetkellä. Tuli vaan mieleen, että millainen määrä puolivalmiita muistokirjoituksia yleensä on tekeillä. Pakkohan niitä on olla, kun ei ollenkaan tiedä missä järjestyksessä täältä lähdetään. Sitä ihmettelen, että ison lääkefirman systeemi on niin jumissa, että viikkojen ajan toimitukset takkuaa. Tuohan on jo huoltovarmuuteen verrattava asia. Yhden tietokonesysteeminkö takana meen lääkkeet on. Äitiltä loppuu tällä viikolla yksi verenpainelääke, miten mahtaa käydä. Vaikka sen puuttuminen ei ilmeisesti ole hengenvaarallista, mutta kyllä hänelläkin menee pakka niin sekaisin, jos lääkkeet ei mene juuri oikein, että toivon hartaasti, ettei tule mitään muutoksia. Niin ja kukahan se lueskelee meidän labratuloksia. Tuskin siellä on mun tietoja, kun en ole ollut antibioottien kanssa tekemisissä, mutta se että sotuja vuotaa ulkopuolisille voi olla paljonkin harmillisempaa. Ei kai pelkällä sotulla mitään voi tehdä, mutta on se kuitenkin aika oleellinen osa identiteettiä.

Nyt on niin märkä aamu, että onneksi mun mies sai eilen paalattua nuo kauranoljet tuosta läheltä ja Isäntä pui kauraa enemmän kuin oli suunnitellut. Täksi päiväksi Isäntä on laatinut sellaisen suunnitelman, että mun mies pui, mä paalaan rehupaaleja ja hän itse käärii ne muoviin ja siinä välissä ajelee hoitamaan viljankuivauksen, kuivurille on vaan matkaa täältä rehupellolta 8 km, pitää järkätä logistiikka niin, että täällä on jonkun auto.

Tänäänkin aamulla latasin pyykkikoneen käyntiin. Hellassa on tuli ja tiskivesi lämpenee kattiloissa. Meillä on olemassa öljyllä toimiva vesikiertokeskuslämmitys, mutta näin kesäkelillä meillä ei ole öljypoltin päällä, ja vesi lämmitetään joko keittiössä hellalla tai pihasaunan padassa. Vielä tänään syödään sitä hernekeittoa, jonka keitin maanantaina, mutta jos vielä jää tippa, niin ei kai sitä enää huomenna voi syödä.

DSC_0011%20%282%29.jpg

Kun tai jos sumupilvi kuivuu pois, niin sitten taas paistaa aurinko. Sitä odotellessa vähän kotihommia.

 

SE