Samanlainen pienen sumun verhoama aamu kuin eilenkin. Hirvi syö pellolla heinää. Tein hellaan tulen, nyt pitää saada kaikki sienet käsiteltyä. Hups, enpä muistanutkaan, että jääkaapissa on pannusieniä, kannoin vaan rouskut verannalta valumaan tiskipöydälle ja odottamaan, että vedet kuumenee. Pitää käydä hakemassa lisää hellapuita. Mun takki on aivan märkä, kun jätin sen eilen verannan kaiteelle ja siellä on niin kostea ilma, ilmankosteus suunnilleen sata.

 

Esikoinen soitti, että eilen puimansa kaurat on märkiä. Eipä ollut yllätys. Ei pitänyt puinnilla kiirettä, mutta olkia saisi mennä rullaamaan paaliin tänään iltapäivällä. Jos mun miestä ei tarvita vilja hommiin, niin hän luultavasti paalaa ja mä oon vapaa. Vapaa nauttimaan ihanasta syyspäivästä.

 

Suolaan menevät rouskut jäähtyy verannalla ja nappirouskut kiehuu etikkaliemessä hellalla. Siinä sivussa on valmistunut hernekeitto, saa muhia vielä rauhassa, kello on vasta puoli kymmenen. Kai me syödään ajoissa ja lähdetään sitten sitä paalainta hakemaan. Mä vien mun miehen Esikoiselle ja sitten hän tulee peltoja paalaten tänne illaksi. Mitä mä teen tänään, se on vielä avoin kysymys.

2017_08_28_3332.jpg

Se oli aamulla tuo rouva. Tässä hän on herransa kanssa muutama päivä sitten, kun kaura oli vielä puimatta.

 

 

SE