Isänpäivä, lähimmäisenpäivä, meni ihan kivasti. Tytön sakki kävi jo lauantai-iltapäivällä. Kaakelperi (1vee 1kk) oli ihana ja vauhdissa. Sanoi hiljaa pappa ja unohtui seisomaan pitkiksi ajoiksi, mutta käveli vain kolme-neljä askelta, nopeaan siirtymiseen konttaaminen on parempi keino. Pikkuserkkunsa, joka on päivän nuorempi, juoksee jo, mutta hänellä on isoveli esimerkkinä. Kaakelperin isä on nyt vävyni, menivät tässä syksyllä naimisiin. Häät meni hyvin. Ei tarvittu poliisia, eikä ensivastetta tai lääkäriambulanssia, kuten joissakin sukujuhlissa on meen suvussa viime vuosina tarvittu. Ja tekivät siinä häähumussa lapsenkin, se syntyy toukokuussa.

Pojat kävivät eilen. Esikoinen tuli heti aamulla sakkinsa kanssa. Kekkuli ( vähän vaille 5 vee ja Tyyppi kohta 2 vee) pitivät vauhdista huolta ja jatkoivat lelujen levittämistä siitä mihin Kaakelperi oli jäänyt, en viitsinyt kerätä niitä välillä. He lähtivät sitten eteenpäin, seuraavan papan luo, ja siitä sitten taas eteenpäin vanhemman papan luo.

Kuopus tuli aamupäivällä ja Poika vähän puolenpäivän jälkeen. Pojan vaimo oli töissä omassa ravintolayrityksessään. Kuopuksen tyttöystävä oli jossakin kaupungissa, tuskin isäänsä tervehtimässä, eikä myöskään äitinsä nykyistä, joka on Lontoossa, eikä pääse perheensä luo Suomeen, koska ei ole saanut passia, on ootellut jo kauan. Mutta perhekään ei halua mennä Lontooseen, siellä ei ollut kivaa.

  • Nyt meen serveri Irlannissa kaatu, sanoi Kuopus.
  • Kenen?
  • Töistä.
  • Tarviks sä nosturin, että saat nostettua sen pystyyn, naljaili Poika.
  • Ei yhtään, kyl tää tästä nousee. Siellä oli varmaan sähkökatko, sanoi Kuopus.

Tuollaista se tämän päivän työn tekeminen sitten on. Ei Kuopuksella mikään työpäivä ollut, eikä mitään päivystysvuoroa, mutta muuten vaan siinä kakunsyönnin lomassa nosti serverin pystyyn. Hän ei taida olla koskaan erossa työstään. Hänellä tulee koeaika ihan näinä päivinä täyteen, joten sitten hänellä on vakinainen täysipäiväinen työ. Ja ennen joulua tulee koulu käytyä, milloin opinnäytetyö sitten valmistuu, se on vähän vielä auki, mutta töissä alkaa sen tekemiseen sopiva projekti ihan ensi viikolla.

Kun Esikoisen sakki oli tulossa herkuttelu matkaltaan, he poikkesivat vielä katsomaan Poikaa ja Esikoista. Kekkuli sai tunnin touhuta Kuopuksen kanssa, he kun ovat kavereita ja Kuopus käy täällä maalla nykyään aika harvoin, niin hetki oli arvokas.

Tänään aamupäivällä kävin kylältä hakemassa kukkakimpun tätilleni ja äitilleni kaksi kassillista ruokaa. Iltapäivän istuin tätin synttäreillä, hän täytti tänään 90-vuotta, on siis nuori verrattuna Suomi-neitoon. Nyt olis sitten parin viikon tauko juhlimisessa, sitten on Tyypin 2 vee-synttärit. Lahja on jo tulossa Ifolorilta. Ihan kiva tehdä kuvakirja, kunhan on ensin saanut kuvat jonkinmoiseen järjestykseen. Huomenna voisi ottaa kuvien järjestämisurakkapäivän, kun se henkilö, joka asuu täällä kanssani (ei saa sanoa mies, kun se on sukupuolittava sana) menee Esikoisen kanssa tekemään töitä, niin minulla on rauha ja haluamani päivärytmi. Mun pitäis raahata kasveja ruukuissa kellariin, ne on nyt pihassa peitteen alla, eikä ne kestä siinä koko talvea, siis jos tulee oikea talvi, mutku kellarissa on tyhjiä ruukkuja ja kaikenmaailaman laatikoita, ja ne pitää järjestää ennen kuin sinne mahtuu mitään kasveja. Tai jos mä haluankin vähentää mun kasvien määrää, niin jätän kaikki pihaan talveksi ja sitten juhannuksena näkee mitkä vihertää, mitkä ei.

Mulla on pikkasen sijoitusongelmia noiden kasvien kanssa, ei rahojen, kun pitäisi tehdä kaikki uudestaan alusta alkaen kunnolla joko suurella työllä tai paljolla rahalla, mutta kun en oikein tiedä haluanko panostaa kasveihin niin paljoa kumpaakaan, jos vaan loisin katselemassa toisten kasvattamia kasveja ja ostan ruuakseni toisten kasvattamia kasveja. Nyt mun pihakasvit on vähän niinku hajasijoitettu pitkin pihaa luonnonkasvien sekaan, siis rikkaruohojen. Eikä juolavehnää ja metsäheiniä niin vain yhdessä hetkessä perata pois, eikä edes myrkytetä yksinkertaisesti, perennat pitää joka tapauksessa kaivaa ylös ja siivota juuret, valitsee kumman tavan tahansa oheiskasvien tuhoamiseen. Toivottavasti lumi peittää pian pihan ja saan unohtaa kasvini sinne muutamaksi kuukaudeksi.

Kohta tulee Maajussille morsiamen päätösjakso, jospa katson sen, se toinen henkilö täältä lähti palokunnan harjoituksiin.

 

SE