Uusi systeemi kokonaisuudessaan on nyt käytännössä seuraava.

 

Ensin: Tulevaisuusloki on pikkubujon alussa.

Toiseksi: Kuukausilokina toimii allakka, mutta sinne kirjoitan kaiken sovitun myös pidemmän ajan päähän heti niin, ettei se käy välttämättä tulevaisuuslokissa. Ei tulevaisuuslokissa tarvita vaikka hammaslääkäriaikaa, se on silloin kun on ja sillä selvä, ei tarvitse miettiä mihin päivään sen sijoittaisi.

Kolmanneksi: Pikkubujossa on viikkoloki, johon voin kirjoittaa lähipäivien asioita suoraankin, jos vaikka sovin Esikoisen kanssa, että menen ylihuomenna lapsenpiiaksi, niin laitan sen suoraan viikkolokiin. Tietysti sunnuntai-illalla katson läpi tulevan viikon asiat allakan kuukausilokista ja allakasta ja etsin tulevaisuuslokista ajankohtaan sopivia juttuja ja siirrän ne viikkolokiin oikeille paikoille.

Neljänneksi: Kirjoitan pikkubujoon päivälokia niin, että se on reaaliajassa ja kirjoitan sinne kaiken muistettavan, jonka sitten siirrän illalla tulevaisuuslokiin tai viikkolokiin tai jos se kuuluu muuhun kirjaan niin sinne. Päivälokiin teen merkinnät käyttäen edessä bujoilussa käytettäviä merkkejä, kun kirjoitan muihin kirjoihini, teen siitäkin merkinnän päivälokiin, niin on sitten helppo löytää kyseiset tiedot.

Viidenneksi: Pikkubujossa on myös kolme seuranta aukeamaa, jossa on kuukauden päivät alekkain. Nämä on suunnilleen samat seurattavat kuin on ollut vuoden alusta. Aukeama, jossa on sää ja mummun vointi. Toinen, jossa on ajankäyttö väritettynä ja kolmas, jossa on seuranta muutamille asioille ja viestit, puhelut ja tapaamiset muutamien ihmisten kanssa.

Nyt kuukauden alussa otin käyttöön pikkubujo 2:den, ykköseen olisi mahtunut vielä viikko tai kaksi, mutta halusin vaihtaa kirjaa kuun vaihteessa, viikon 31 viikkoloki oli vielä vanhassa, mutta elokuun kuukausitaulukot uudessa, nyt on jo kaikki uudessa. Vanhan tyhjäksi jääneet sivut täytän muulla, voin vaikka piirrellä tai suunnitella jotakin.

Pikkubujo on se varsinainen bujo, kaiken ydin, sisällysluettelo, sydän ja päivittäinen työkalu, joku muu kirjoista voi olla unohduksissa päiviä, viikkoja jopa kuukausia, vaikka elokuvia en ole katsonut kesällä, talvella taas kasvikirja voi olla sivussa pitkään.

Minusta tuntuu, että nykytilanteessa tämä systeemi toimii.

Tähän loppu nyt selitys bujoista tältä erää.

 

SE