Jatkan bujon suunnittelua

Edelleen mun kuukausiloki tulee olemaan allakka, joka kulkee aina mukana ja siihen merkkaan muidenkin ihmisten asiat, koska ne vaikuttaa minuun, kuten: lasteni työvuorot ja lomat, lastenlasteni hoitopäivät, mieheni ja äitini lääkäriajat ja kerään siihen kaikenlaisia jumalanpalvelusten, markkinoiden ja rompetorien aikoja, paikkoja ja ohjelmia, vaikka suurimman osan niistä yliviivaan, mutta tiedän mitä on kulloinkin tarjolla. Sen merkinnät ei rajoitu tähän kuukauteen, vaan kirjoitan ylös sitä mukaa kun tulee tietoon sovittuja ja tilattuja aikoja.  Paitövei mun miehellä  menee nyt ihan hyvin sen aivopaiseen jälkeen, kontrolli kyllä jatkuu vielä.

Vuoden vaihteessa idea oli kirjoittaa kustakin päivästä lyhyesti yhdelle riville. Se oli hyvä idea ja toimi puoli vuotta, mutta helposti tungin siihen liikaa sanoja. Ja nyt olen muuttanut sen oikeaoppiseksi päivälokiksi, merkkeineen päivineen. Nyt ei ole lyhyesti taulukkoa ollenkaan, mutta uuteen kirjaani teen sen, ja yritän kutistaa siinä tekstin tosi lyhyeksi, vain sanoja, ei ollenkaan lauseita, se olisi päiväkirjaotsikoita, ei ollenkaan loki.

Varsinaista päiväkirjaa kirjoitan koneelle ihan tarpeen ja innostuksen mukaan, sinne purkaudun, kun joku asia ottaa päähän, siellä muistelen muutamia menneitä päiviä, en siis välttämättä kirjoita joka päivä. Päiväkirja on paikka, jonne kirjoitan täysin vapaasti, tyhjennän pääni, järjestän ajatuksiani tai mitä tilanne milloinkin vaatii.

Iso bujo on jatkossakin olemassa, sen päätarkoitus on sääennusteiden seuranta, lippusten ja lappusten kokoaminen ja sinne voin kirjoittaa mitä tahansa kylän juoruja. Toteutuneen sään seuranta on edelleen pikkubujossa, kuten on ollut vuoden alusta asti, se taulukko toimii hyvin.

 

SE