Nyt on pientä epätietoisuutta siitä, että mihin varautua, tuleeko vielä talvi vai joko pitäisi suunnitella kevät hommia. 2013 oli leuto helmikuu, ei kuitenkaan näin lämmin, mutta maaliskuussa tuli kovat yöpakkaset. Jos vielä tulee pakkasta tähän märkyyteen, niin ainakin toivoisin lunta sitä ennen, juurilla on melko ankaraa tuossa märässä maassa, jos se jäätyy lumettomana. Vielä pahempaa jos jäätyy öisin ja sitten aina päivällä sulaa, sitten on kestävämmätkin kasvit hädässä.

Muuten en lunta kaipaa, mutta pieni suojakerros olisi hyvä, 15 cm riittää. Pakkastakaan en kaipaa, mutta miinuksella saisi olla, jotta kura pysyisi jäässä, tuota liejua on jo kuljettu tarpeeksi. Soratiet ovat sellaisessa kunnossa, että hädin tuskin pääsee henkilöautolla läpi. Pitääkö ostaa nelivetomaasturi tai traktori, että pääsee kylillä käymään.

Kuitenkin tein lumihiutaleita ihan itse, kun maa on aivan musta, siis kynnöspelto, kyllä nurmikko on vihreä.

img249.jpg

Olen nyt ollut niin innostunut vanhoista papereistani, on siinä mukana minua vanhempiakin, että tämän hetken pohdintoja on tullut kirjoitettua vähän.

Tänään on äitini syntymäpäivä, hän täyttää 94 vuotta. Menen iltapäivällä käymään, jos vaikka tulee joku sukulainen, niin autan kahvipöydän kanssa. Koulukavereita tai rippikoulukavereita ei tule käymään. Äiti taitaa olla siitä sakista ainoa, joka asuu omassa kodissaan ja pärjää yksin kunhan kannan kaupasta ruokaa. Lämmittää muuten puilla asuntonsa, Esikoiseni vie puut valmiiksi eteiseen, mutta muuten mummonsa hoitelee lämmityksen. Nyt Esikoinen on tilannut mummolleen synttärilahjaksi ilmalämpöpumpun, vaikka ei kaipaisi talvella lisää lämpöä, niin saa sitten nykykesien helteellä vähän viilennystä.

$€