Naapuri kirjoitti Faseen käyneensä korvasienillä ja laittoi vielä kuvankin. Meillä lähin naapuri, jossa asutaan on 2,5 kilometrin päässä, ja tämä sienestäjä on vasta siitä eteenpäin, mutta samoissa metsissä kuitenkin ollaan.

Niinpä minäkin singahdin metsään. Ehkä huono verbi, kun olen kuitenkin mummu, joka on istunut talven sisällä pesässään kuin karhu. No, joo, kuitenkin menin metsään, mutta en löytänyt yhtään korvasientä. Mutta siellä oli marjoja: puolukoita ja oravanmarjoja.

IMG_0242.jpg

IMG_0266.jpg

 

Vaikka syksyisin olen sienestänyt koko ikäni, niin keväällä minulla on ollut muuta tekemistä niin paljon, että en ole etsinyt korvasieniä ja silloin kun kerran kävin niitä hakemassa ja löysinkin, ne olivat niin hiekkaisia, että nakkasin kompostiin. Anoppi-vainaa piti korvasienistä ja sanoi aina, että olkoot mitä myrkkyä tahansa, niin kyllä silti joka kevät teen korvasienikastikkeen. Se oli sitä aikaa, kun tuli määräys keittää korvasienet kahteen kertaan ja että kuivatutkin pitää keittää.

IMG_0244.jpg

 

Vaikka metsässä ei ollut korvasieniä, niin siellä oli silti monen moista muuta, vaikka kaunista katseltavaa. Oli myös todella paljon sorkan jälkiä.

 

$€