Viime viikolla suunnittelin, että tässä tämän kuun ensimmäisinä päivinä kokeilen tehdä uusiopaperia kauniissa kevätilmassa ulkona. Tekemäni arkit kuivuvat auringonpaisteessa lämpimässä kevättuulessa. Mutta nyt tuleekin lunta vaakatasossa ja on kylmä, ei tuolla ulkona voi sormia vedessä liottaa. Tässä kävi juuri niin, kuin talvemmalla ennustin, että koska ei ollut talvea, ei tule lämmintä kevättäkään. Sillai kävi myös 2013, silloin oli olematon talvi, vaikkakin vähän kylmempi kuin nyt, silloin taisi sataa räntää vielä toukokuullakin. Olisi ollut hyvä pitkäntähtäyksen sääennuste multa, pitäisikö ruveta Sammakkomieheksi Tai Satumummuksi tai joksikin.

Niin, nyt ei ole lämmin ulkona, mutta kun munakennon palat oli jo lionnut, niin tein sitten paperia keittiössä lämpimässä. Tein eilen ja jatkoin tänään ja teen vielä huomennakin.

Iltapäivällä kävin aitassa penkomassa vanhoja muistiinpanojani ja ihan sattumalta löysin mapin, jossa oli uusiopaperin valmistus. Olin silloin muinoin 1990-luvulla tehnyt maitotölkeistä. Millaisia ne silloin mahtoivat olla. Jostakin aivojeni pohjalta tuli sellainen muistikuva, että olen kiskonut niistä pinnasta muovikalvoa pois. Olin kokeillut monia muitakin materiaaleja. Hommani oli ollut suurisuuntaista, sillä olin pehmittänyt massaa betonimyllyllä, jossa oli ollut kiviä mukana pyörimässä. Tuollaista en kyllä ollenkaan muista, mutta porakoneen sekoitinvispilän muistan.

Sieltä löytyi tällaiset arkit muiden joukosta. Tummassa taitaa olla jotakin kukkia mukana, villinä veikkauksena heitän: maitohorsman kukkia. Niitä ainakin olisi ollut suurempiakin määriä helposti saatavilla. Vaaleassa on sen maitotölkin lisäksi silputtua sisalnarua.

img302.jpg

 

img303.jpg

Olen nyt innostunut tästä munakennojen uudelleenkäytöstä ja muidenkin roskiksi päätyvien papereiden. Vessaparirullien hylsyt saataisi myös olla hyviä tähän hommaan ja sanomalehti ja kasvimateriaalit ja langat ja kankaat ja mikä vielä.

Uutta lastia munakennoja en taita likoamaan enää ennen pääsiäistä, mutta heti sen jälkeen. Luulen niin.

 

$€