Muistelin, että äiti teki lapsuudessani hilloa, jossa oli puolukkaa ja kurpitsaa. Isäni ei pitänyt kovin hapokkaista ruuista ja hänestä puolukka yksinään oli liian voimakas hänelle. Jälkeenpäin olen ymmärtänyt, että tuo ei ollut isälle vain makuasia, vaan aivan fyysinen tosiasia.
Nyt vuosikymmenten tauon jälkeen tein tuon tyylistä hilloa.
Laitoin yhtä paljon puolukoita ja kurpitsaa. Siihen tuli siis:
kilo puolukoita
kilo kurpitsakuutiota
desi vettä
kilo hillosokeria
Laitoin sekä kurpitsan että puolukat yhtä aikaa kuumenemaan, koska minusta tuntui, että ne kypsyvät samaan tehtiin, mutta puolukoita olisi pitänyt kuumentaa ensin, tai jopa keittää hetki, ennen kurpitsan lisäämistä. Tämä on varmaankin sellainen asia, että riippuu paljon kurpitsan tuleentumisasteesta, lajikkeesta ja palojen koosta, joten vasta jälkikäteen näkee, että meneekö hyvin.
Hillo on nyt tuolla purkeissa jäähtymässä, enkä vielä tiedä millaista siitä tuli.
$€
Kommentit