IMG_0708%20%282%29.jpg

Syksyllä on kova into tehdä kaikki valmiiksi, mutta silloin tulee kiire, tein silloin vain vähän kurpitsapikkelssiä ja jemmasin kolme ehyttä kaunista kurpitsaa sängyn alle. Ne ovat säilyneet hyvin. Nyt otin sieltä yhden, kun syksyllä tekemäni pikkelssi loppui. Nuo kaksi otan käyttöön maalis- ja huhtikuulla. Kyllä ne ennen vappua on käytettävä. Tietysti seuraan, että miltä ne näyttävät, etteivät pääse pahasti pahantumaan.

IMG_0709%20%282%29.jpg

Käytän äitini vanhaa reseptiä. (tämä saattaa olla tässä blogissa on aiemminkin?)

Ensin kiehautetaan:

600 g sokeria

3 dl etikkaa

3 dl vettä

kanelitanko

neilikoita

muskottikukkaa

pala inkivääriä

Ja sitten lisätään 2 litraa kurpitsakuutioita, joita keitetään rauhallisesti, kunnes ovat kuultavia. Laitetaan purkkeihin tavalliseen tapaan. Sanotaan, että maku tasaantuu ja paranee, kun aikaa kuluu pari viikkoa, mutta enpä tiedä, kyllä syötiin heti, kun oli jäähtynyt.

IMG_0707%20%282%29.jpg

Laitan mausteet teenhaudutuspussiin, niin on helppo nostaa pois, eikä väriä tummentavia neilikoita mene purkkeihin.

Tämä kannattaa keittää noina kahden litran annoksina, koska isossa määrässä kurpitsan palat menee helposti osittain muusiksi.

Tämä on minulle klassikko ruuan lisukkeeksi aina 1970-luvulta asti.

IMG_0712%20%282%29.jpg

$€