Kylvin tänään kylmäkäsittelyn vaativat: keltakatkeron, väinönputken, ikikuuruohon, maarianverijuuren ja karhunkuminan siemenet. Laitoin ne tiheään yhteen rahkapurkkiin koko annoksen, sillä en vielä tiedä miten järjestän niiden kylmäkäsittelyn, jos joudun laittamaan ne jossakin vaiheessa jääkaappiin, niin on hyvä, ettei ole mukana paljoa multaa. Tuosta itävät siemenet tai aivan pienet taimet pitää erotella toisistaan ja koulia omiin ruukkuihinsa, sitten joskus, mutta nyt mahtuvat peineen tilaan. Saavat olla nyt muutaman päivän lämpimässä kostumassa ennen kuin vien viileään.

Itse keräämieni siementen laatikossa oli rasiallinen pieniä sipuleita. Laitoin ne kahteen ruukkuun ja vien ehkä jo huomenna kellariin, kunhan ovat vähän kostuneet. Laatikon päässä luki: valkosipuli, ehkä ne ovat sitten talvivalkosipulin latvasipuleita.

IMG_5391.jpg

IMG_5392.jpg

Löytyi siementen joukosta ainakin yhdeksän pussia, jotka vaativat taimikasvatuksen. Ja tänään aloitin.

img513%20%282%29.jpg

Kylvin muutamia munakoison siemeniä ja chilin siemenet. Nekin rahkapurkkeihin taajaan ja koulin sitten joskus nekin.

IMG_5393%20%282%29.jpg

Ruukkuna rahkapurkki, koska me syömme rahkaa, nimikyltti maitopurkista ja alustana soppakuppi, koska äitini syö eineskeittoja. Nyt ovat uunin päällä, koska vaativat paljon lämpöä itääkseen, mittari näyttää jo kahtakymppiä.

$€