Viime talvena siementen tilaus ja ostaminen jäi tekemättä, enkä koronakeväänä viitsinyt kaupoissa paljoa kulkea etsimässä ja katselemassa, joten siementen ostaminen jäi vähiin. Nyt päättelin, että taas tulee koronakevät ja ostin siemeniä, kun oli pakko käydä muuten sellaisessa kaupassa missä niitä on myytävänä. Ja lisäksi tilasin vielä Maatiaisesta, ne eivät ole vielä tulleet.

IMG_0696%20%282%29.jpg

Omia kurpitsansiemeniä en ole koskaan kylvänyt, kylvänkö nyt. Kerran on käynyt niin, että kevään viimeisen kurpitsan siemenet itivät kompostin päällä minulle yllätykseksi.

IMG_0701%20%282%29.jpg

Tietysti minulla on kaksi laatikollista purkkeja ja purnukoita, joissa on itse syksyllä keräämiäni siemeniä.

Itse kerättyjen siementen käyttöön suhtaudun tietyllä varauksella, ainakin vihanneslajikkeiden suhteen. Hybrideistä käsittääkseni katoaa lajikkeen ominaisuuksia, tekeekö kaikki edes itävää siementä, se on sitä huipputekniikkaa, lajikejalostusta. Mutta kuitenkin minussa on nyt herännyt kiinnostus, että tulevana kesänä ja syksynä keräisin enemmän omia siemeniä. Sitten sen näkisi, että mitä niistä tulee.

Tietysti myös kaupan vihanneksista voi ottaa siemeniä ja kylvää. Paprikaa olen vähän harkinnut. En oikein muuta tiedä, mistä haluaisin syötävää kasvattaa, viherkasvit on sitten oma lukunsa, niitä on tullut vuosien ja vuosikymmenten varrella kokeiltua, nyt on vain sitruunan taimia laakeripuun juurella.

IMG_5382%20%282%29.jpg

Vasemmalla kasvaa sitruunapuita laakeripuun juurella, oikealla on laakerin juuriversoja, olen katkonut niitä pois, mutta taas kasvaa uutta.

 

$€