Olen katsellut some ketjuissa, miten joillakin huonekasviharrastajilla ovat jo monet sellaiset kasvit hyvässä kasvussa, jotka minulla uinuvat vielä talviuntaan. Vihannesten taimet täyttävät valoisat paikat tuvassa ja minusta on parempi jatkaa kuivaa kautta, kuin venyä honteloksi hämärässä.

IMG_5510%20%282%29.jpg

Kriinumeilla ei ole kiirettä, sillä ne eivät mahdu levittelemään lehtiään meillä sisällä. Leikataanko tötterö poikki vai annetaanko olla pitkä? Siinäpä kysymys! En ole ennen leikannut, mutta nyt pätkäisin tuon pienimmän poikki. Olen irrottanut nuo samaan aikaan emostaan, mutta ovat silti melko eri kokoisia. Se emo oli Siskoni ja olen palauttanut sen jo monia vuosia sitten. Nuo ruukut ovat ihan täynnä juuria. Pitää laittaa isompiin ruukkuihin. Meille sisälle nuo eivät pääse ainakaan ennen kuin on vihannesten taimet ulkona. Talvensa kriinumit viettivät viileässä pimeässä eteisessä.

20210326_125743%20%282%29.jpg

Sinisarjat olivat talven kellarissa, viime kesän kukkapenkin mullassa..

20210326_122810.jpg

Lukinliljat eivät ole nyt liian märkiä, kuten olivat vuosi sitten, mutta sain silloin pelastettua osan. Kohta näkee, että onko nyt henkeä. Tämä ruukku oli talven eteisessä viileässä.

IMG_5507%20%282%29.jpg

Käenkaalit olivat tuvan kaapissa talven, mutta nyt ovat päässeet ulos kaapista ja saaneet isommat ruukut ja lisää multaa. En ole oikein selvillä näiden käenkaalien lajeista ja lajikkeista, enkä muista, että mistä tämä laatu on meille aikoinaan tullut, varmaan joskus 1980-luvulla. Tässä on pitkät mukulat, lehdet ovat syvän violetit ja kukat haalean violetit.

 

Kyllä näillekin vielä kevät koittaa, kunhan säät lämpenevät ja osa kasveistani pääsee ulos seinustalle auringon lämpöön.

 

$€