Ajatuksia ja suunnitelmia

Olen viime aikoina paneutunut huonekasvieni hoitoon, syy siihen saattaa olla korona. Vaikka en ole mikään meneväinen ihminen ollutkaan, niin kyllä jossakin olisin käynyt muualla aikaani kuluttamassa kuin vain kotona. Vihannesten taimikasvatus on toinen mikä nyt vie aikaa. Huhtikuu näyttää miten kasvihuoneen kanssa käy. Onko se vappuna niin valmis, että voin kantaa sinne taimiani, ei niitä vielä silloin penkkeihin tarvitse istuttaa, mutta ne pitää saada täältä sisältä valoisampaan paikkaan.

Pari viikkoa on mennyt niin kasvien parissa, että muistelujuttuni ei ole edennyt ollenkaan. Saanko vielä kevään aikana sen homman käyntiin, olisi hieno homma, jos saisin, sillä edelleen on haaveena saada se valmiiksi syksyn aikana. Tavoitteita pitää olla, mutta en liikaa itseäni piiskaa sen asian suhteen.

Nyt on aika inventoida keittiön kaappien sisältö, siellä on vielä viimekeväisen koronapaniikin jäljiltä jauhoja ja säilykkeitä. Säilykkeillä on vielä käyttöaikaa, joillakin jopa pari vuotta, mutta jauhot pitää leipoa lähiaikoina. Ja tietysti pitää ostaa uutta kotivaraa tilalle. Viime kesänä kuivattujen yrttien loput pitää myös käyttää pois, viimeisetkin nokkosjauheet pitää kipata vaikka sämpylätaikinaan ennen kuin uudet nokkoset nousevat maasta. Mitähän kaikkea kaapeista löytyykään. Samalla tulee selväksi, että mitä on pääsiäisherkkujen valmistamista varten ja mitä pitää kirjoittaa ostoslistaan. Pääsiäisen jälkeen pitää inventoida pakastimen sisältö. Marjoja saa vielä olla sillä uusien kypsymiseen menee vielä aikaa neljännesvuosi. Kaaleja tiedän olevan siellä paljon, mutta alkukesästä niille on tilausta, koska vanhat perunat käyvät huonoiksi eikä uusia vielä ole. Silloin on aika kukkakaalimuusin ja kaalilaatikon. Marjojen tilalle tulleeseen tyhjään tilaan voisi ostaa jäätelöä.

Viime vuonna oli todella surkea pääsiäinen, koska ei päässyt ollenkaan kirkkoon. Nyt on asiat paremmin, meidän seurakunnassa tulee messut, jumalanpalvelukset ja hartaudet striimattuina ja ehtoolliselle saa mennä rajoitusten määräämät ihmismäärät kerrallaan ja hyvin toimii. Onhan tämäkin eri kuin vapaus, mutta parempi kuin viimevuotinen täysi nolla. Paljon on opittu vuoden aikana. Nyt odotan ihan kivaa pääsiäistä. Tässä samassa maakunnassa asuvat lapseni saavat tulla meille käymään lastensa kanssa, mutta naapuri maakunnassa asuvat saavat pysyä siellä koronan keskellä.

Vaikka minun lapsuudenkodissani ei tunnettu ollenkaan pashaa, on se kuulunut minun pääsiäiseeni jo 30 vuoden ajan. Kun sain maistaa sitä kerran sukulaisilla kahvilla käydessäni, niin ihastuin. Nyt taidan leipoa myös babaa. Rahkapiirakkaa tietysti. Ja venäläisen tyylin jatkoksi stroganoffia.

Nyt rauhoitun pääsiäisen viettoon. En pöyhi multaa, kastelen vain kasvejani. En kirjoita blogitekstejä, hiljennyn Sanan ääreen ja keitän lapsilleni kahvia, voin käydä metsässä ja rannassa kuuntelemassa lintujen konserttia.

Hyvää ja siunattua pääsiäistä. Pysytään kaukana koronasta ja keksitään turvallinen tapa juhlia.

$€