Taimikasvatus jatkuu

https://satuetainen.vuodatus.net/lue/2021/03/taimet-kasvaa-jos-kasvaa

tästä eteenpäin.

Tomaatti ’Tanskan viennin’ taimet ovat saaneet lisää korkeutta maitopurkkeihin. Viimeksi kirjoitin, että lisäkorkeuden teippaaminen ei ole helppoa. Eihän se olekaan, vaan vaatii sorminäppäryyttä, mutta onneksi en ole perfektionisti. 24:tä taimesta puolet lajittelin isoiksi, pieniä oli kuusi ja loput siitä välistä.

20210402_114559%20%282%29.jpg

Tässä käy kuten Sanassa sanotaan: Jolla on, sille annetaan. Nuo isoimmat taimet saivat eniten uutta multaa, laitoin puutarhamultaa. Pienimmille ei voinut paljoa laittaa, pitihän vähän latvaa jäädä näkyviin.

IMG_5530%20%282%29.jpg

Kasvihuoneeseen tulee, sitten kun se joskus valmistuu, neljä metriä penkkiä, johon aion laittaa tomaattia. kai niitä suositellaan kaksi metrille, mutta jos laittaisin kolme, silloin siihen mahtuu 12 tainta. Saatan laittaa noita ’Tanskan vientejä’ myös ulos seinustalle, jos lapseni eivät huoli kaikkia ylijääviä.

'Potattomatti’ tomaateille tein maitotölkin korotussysteemin eri tavalla. Leikkasin nurkat auki ja taittelin ylimääräiset sivut haitarille. Maalarinteippini ei kestänyt pitämään haitareita kasassa, joten piti sitoa lagalla. Kylvin ’Potattomatit’ vähän myöhemmin ja hajakylvönä, niille en ole nyt vielä korottanut maitotölkkejä. Saattaa olla, että noiden haitareiden teippaaminen ei ole tippaakaan helpompaa.

IMG_5511.jpg

Haitaripurkit

IMG_5516%20%282%29.jpg

Multaa

20210402_114642%20%282%29.jpg

'Pottatomatti'-taimet

Olisi kyllä helpompi koulia taimet aina isompaan ruukkuun, mutta kyllä tuolla maitotölkillä on hyvät puolensakin. Tietysti se on lähtökohtaisiesti roska, mutta niin on juhannuksen alla hautausmaan roskiksesta haetut ruukutkin ja niitä voi käyttää vuosia samoja. Maitotölkin suurimpana etuna pidän sitä, että saa paljon syvyyttä niin, ettei tarvitse laittaa paljoa leveyttä. Ja siinä on kaksi etua. Ensinnäkin, jos on leveässä ruukussa paljon multaa, se on helposti liian märkää. Ja toisekseen, leveät ruukut vievät turhan paljon tilaa.

Edellinen pätee varsinkin tomaatin taimiin, ei kaikki lajit pidä siitä, että niiden taimet haudataan latvaa lukuun ottamatta multaan.

IMG_5512.jpg

Miten olisi vessapaperirullat mansikkakopparissa. Multaa vaan sisään ja taimia kasvamaan.

$€