Vielä on muistikirjassa tekstiä. Näin se jatkuu.

13.6.2021

Sunnuntaina syntisesti messun jälkeen kauppaan. Oli ensimmäisen adventin jälkeen ensimmäinen kerta, kun sai istua kirkossa koko messun ajan ja oli muuten ensimmäinen kerta, kun kävin tänä keväänä taimiostoksilla. Ostin kaksi pientä valkoista daaliaa, vien ne isäni haudalle, 10 Polka-mansikan tainta 14,95€, palsternakan siemeniä, kaunokaisen siemeniä, Kuopukselle liperi, vesimelonin taimi, koska mun pitää opetella kasvattamaan vesimeloneita, koska Esikoisen Väliveli, 5-vee, haluaa kasvattaa mun kans ensi kesänä paljon vesimeloneita.

Aamulla ulkona olleet taimet uivat alustoillaan vedessä. Otin alustat pois, tuli kottikärryllinen kippoja ja ravinteet menivät veden mukana.

 

14.6.2021

Käänsin penkin 1o etureunaa, siihen tulee papupenkki.

Siivosin ja järjestin tuvan päätyikkunan huonekasveja.

Leikkasin puumallisen laakeripuun juuriversoista seitsemän pistokasta vesilasiin.

Istutin pavun taimia isommasta päästä ensin, siis kaivoin Valkoisesta pois sinne istuttamani. Kaikkia vänkyröitä en vielä istuttanut. Itivät huonosti, varsinkin keltaiset.

Aloitin rikkaruokomaa-artisokkien raivaamisen. Sain otettua seasta kaurajuuren taimia 11 ryhmätainta, jotka istutin sinne tänne missä oli perennoitten välissä vähän tilaa.

Laitoimme Valkoisen takatuuletusoven kuntoon ja nurkat samoin.

Vei puumallisen laakeripuun Valkoiseen. Sen juurella kasvaa Isoveljen pari vuotta sitten kylvämä sitruunapuiden rykelmä.

Alotin myös palsternakan taimien etsinnän rikkaruohomaa-artisokkien seasta. Muutaman sain, sitten alkoi sataan.

 

15.6.2021

Valkoinen keskeneräinen kasvihuoneeni kesti hyvin Vieno-myrskyn.

Keräsin vihreitä sakankirvelin siemeniä, puhdistin kukkien moskat ja kirvat pois ja pakastin.

Jatkoin maa-artisokkien raivaamista. Niitin sirpillä pöheikköä puitten alta.

Otin ylähyllyltä kaikki loput viime kesänä keräämäni siemenet. Jaoin ne kahteen kasaan: toiset kylvän lähipäivinä, toiset käyn viskomassa jonnekin pihan laidoille.

Sain kaikki maa-artisokat pois penkistä, tai siis sain sen homman tehtyä, ei varmaankaan kaikki ole poissa, mutta katkon niitä kesän mittaan ja jospa avomaankurkut kasvaisivat hyvin ja peittäisivät kaiken muun. Istutin isommat avomaankurkun taimet 9 purkillista, purkissa oli 1-3 tainta, keskiarvo varmaan kaksi. Pienempiä taimia istutin 13 purkillista. Nyt on istuttamatta vain neljä avomaankurkun tainta, joilla kaikilla on seuralainen, koska olen kylvänyt eri kasvia purkkeihin, joihin olen olettanut, että ei idä mitään, mutta sitten onkin itänyt. Yhdessä on auringonkukka, toisessa krassi, kolmannessa salkopapu ja neljännessä kurpitsa. Meinasin istuttaa ne pihasaunan taakse, mutta jos siihen rakennetaan merille huussi ennen syyshalloja, niin pitää keksi joku muu paikka.

 

$€