18.5.

Eilisen peiton alla viettäneet taimet olivat hyvässä kunnossa. Viime yö oli kylmä, aamulla oli maa kuurassa.

Jotta kurpitsoitten ja kurkkujen taimet sopivat kasvariin peittämiseen sopivaan tilaan, kannoin vähemmän tärkeitä taimia ulos rullakoihin, voin heittää niille jotakin päälle: yöksi peittoa, päiväksi tarpeen tullen harsoa.

Kannoin kurpitsoitten ja kurkkujen taimet tuvasta kasvariin, paitsi ne, jotka ovat ikkunalaudalla, johon paistaa hyvin aurinko.

Basilikan taimet jäi tupaan, niissä on taimipoltetta.

Auringonkukkia ja härkäpapuja itää lisää.

Yöksi peitin taimet sekä ulkona että kasvarissa.

Istutin lahjaksi saamani isot päivänliljan juurakot 45 litran betonipaljuun. Pääsivät varjosta aurinkoon.

 

19.5.

Käänsin, siirsin ja perkasin.

Siirsin väinönputkia ja saksankirveleitä peltotien varteen.

Kaikki sormustinkukat taitaa olla kuolleita.

Siirsin siperianunikoita.

Käänsin penkkejä sieltä sun täältä, kohtia joissa ei näkynyt mitään kasvamassa. Mitä ne kaikki pienet taimet siellä on? Onko nimet syksyn päiväkirjassa? Mitä olen istuttanut? Onko ne tärkeitä? Käännänkö nurin? Otanko ruukkuun kasvamaan? Annanko olla siellä? Mene ja tiedä!

Kukkuu kukkuu kuk, kukkuu kukkuu kuk, kukkuu kukkuu kuk,

Istutin kaksi perunan tainta saunan päätyyn. Jos niistä saataisiin juhannusperunat. Minä en sen enempää uusia perunoita tarvitsekaan. Alkaa olla maitopurkki perunantaimille pieni, mutta mies ei vielä tiedä minne perunansa istuttaisi, kävi kyllä perälevyn kanssa riehumassa tuolla pihlajien seassa, tiedä tuliko sinne perunapelto. Noita taimia on yhteensä 20 ja sitten idätettyjä perunoita on 10 kg ne on nyt kasvarissa valossa.

Peitin taimet yöksi, vaikka on aika lämmin.

 

20.5.

Istutin puumallisen laakeripuun uudelleen siihen samaan ruukkuun ja multaan, koska se kaatui kerran, kun riehuin kasvarissa. Toiset laakerit ovatkin olleet jo kauan ulkona.

Kylvin itse syksyllä keräämäni krassin siemenet ja kuuteen ruukkuun salaatin siemeniä.

 

21.5.

Retiisit kasvaa kasvarissa hurjaa vauhtia.

Toisen erän ruusupavut ovat alkaneet itää.

Härkäpavut ja auringonkukat itivät hyvin, vieläkin on joku taimi tulossa.

Kylvin liottamani Borlotto-pavun siemenet. (12 siementä, 6 ruukkua)

 

22.5.

Siirsin auringonkukan ja härkäpavun taimia kasvarista päiväksi ulos ja vielä tuvassa olleet kurkut ja kurpitsat siirsin kasvariin.

Tyhjensin kellarissa talven olleita kuolleita tai huonoja kasveja pois, laitan ne mullat kasvarin kasvualustan jatkeeksi.

Koulin lehtikaalit ruukkuihin.

Inventoin kurpitsan taimet.

Ostin 3 salviaa: vihreä, violetti ja kirjava sekä rosmariinin. Istutin ne isompiin ruukkuihin.

Istutin kaikki timjamit yhteen ruukkuun.

 

23.5.

Avasin ensimmäisen kerran kasvarin päätyoven tuuletusta varten. Sivuovesta on kulku ja se on ollut päivät auki jo monena lämpimänä päivänä. Avasin myös makkarin tuuletusikkunan

Kaikki kurpitsan taimet ulkoili päivällä ensimmäisen kerran klo 10 – 18. Auringonkukat ja härkäpavut olivat myös ulkona päivän.

Vein pienet mukulapinaatit kasvariin pesuhuoneesta. Iso mukulapinaatti oli talven kellarissa, toin sen kauan sitten pesuhuoneeseen ja kastelin, se ei ole kasvanut, on ollut nyt pari päivää kasvarissa, kastelin sitä kunnolla. Ei ole vieläkään kasvun merkkejä, mutta mukulat ja versot ovat hyvän näköisiä. Se oli varmaan niin kuiva, että ei ole vielä kostunut kunnolla.

Kaksi Borlottoa on jo itänyt, krassit itävät kasvarissa.

Salaateissa näkyy ituja.

Vein kasvarista ylimääräiset ruukut, purkit ja alustat kellariin.

 

IMG_7435.jpg

 

$€