18.7.

Yksi amppelitomaatti on revennyt. Laitoin sille versolle tukea.

Leikkasin talvivalkosipuleista loputkin nuput pois. Osa on jo syöty.

Kuopuksella on hätä päärynäpuustaan, onko siinä tulipolte, pitääkö soittaa Eviraan. Koitin rauhoitella, että päärynäpuussa voi olla jostakin muustakin syystä muutama kuiva lehti.

Leikkasin kasvipenkkien välistä ruohon, haravoin moskat, silppuuntuneet rikkaruohojätteet pois.

Käänsin, kaivoin, kuokin, perkasin.

Istutin loput auringonkukat, kehäkukat ja silkkiunikot. No, joo, meni vähän myöhään allakan sivuilla niitten kanssa, mutta ehkä kukkivat ennen kuin sataa lunta.

Laitoin narun tueksi autotallin päädyn korkeille auringonkukille.

Siistein pillisipuleita, leikkasin osan versoista pois.

Katselin kukkia.

 

19.7.

Munakoisot kasvavat nyt vauhdilla, mutta niissä ei ole vieläkään kukkia. Koska salkopavutkin kasvavat hurjasti, on vaara, että munakoisot jäävät liian varjoon ja ahtauteen, vaikka pavut menevätkin naruja pitkin ylös.

Papinkaurassa on nuppu.

Raivasin kivikkoa, niitin sirpillä heinää ja haravoin. Ihan itse olen sinne kivien väliin joskus laittanut lantaa ja multaa ja istuttanut perennoita, enää ei ole perennoita, on vaan juolavehnää, jonka siemen tuli lannan mukana. Kivien välistä ei voi niittää kuin sirpillä. Pitääkö mun kaivaa nyt kivien välistä ne mullat pois ja kuivattaa juuria auringossa. Eiiii, kamala homma.

Kaadoin kaksimetrisen vaahteran sekatööreillä, se kasvoi luvatta sopimattomassa paikassa. Meillä ei ole vaahteraa, joka siementäisi, mutta on tullut kasvien mukana meen edellisestä pihasta, siellä on vaahteran siemeniä syksyisin maa täynnä.

Laitoin kasvariin mullan pinnalle lantaa kaksi kottarillista ja kalkkia ja kastelin voimalla.

 

 

$€