3.8.

Taas pitäisi päästä vauhtiin.

Keräsin Potattomatti tomaatit, siis kaikki kypsät, myös epämuotoiset ja latvamätäiset. Ei tässä lajikkeessa pahasti ole latvamätää.

Keräsin kaikki isot pavun palot kasvihuoneesta, keitin ja pakastin.

Keräsin ensimmäiset kesäkurpitsat, tein lehtikaalin ja sipulin kanssa sosekeittoa ja tomaattien ja sipulin kanssa kasvispataa, mausteeksi timjamia.

Perkasin lehtikaali ja papumaat. Toin ensimmäisen kerran lehtikaalin lehtiä. Papuja iti vain muutama ulkona. Ne alkavat nyt kukkia.

Pilkoin kaikki ne kukkineet sipulit, jotka ovat lojuneet verannalla muutaman päivän. Iso homma ja vähän syötävää, kun se kukkavarsi on sisässä niin iso ja pois heitettävä. Tulipahan itkettyä ne kattilaan ja kasariin.

Istutin salviat ruukuista siihen kohtaan maahan, missä oli kaunokkeja.

IMG_7815.jpg

Vaihdoin chilille ja ananassalvialle isommat ruukut, vapautui salvioilta.

Vein puukaktuksen äitille.

 

4.8.

Touhutessani tiputin kuminan siemenet uunin päältä pitkin keittiön lattiaa. Eipä niitä taidetakaan laittaa joulun munajuuston mausteeksi. Kylvää ne voisi roskineen päivineen.

 

5.8.

Poimin herukoita.

Pääskysen poikanen tuli sisään lentelemään, sitten lenteli myös pitsi-itulehden pikkutaimet lehtien reunoista.

Kävin ensimmäisen kerran etsimässä sieniä. Ei yhtään kantarellia. Toin yhden lehmäntatin ja sekalaisen kasan haperoita, paistoin ne.

 

6.8.

Poimin herukoita. Mies käy aina kun ehtii joka sateen välissä poimimassa metsässä mustikoita. Sillä on joku hyvä salainen paikka.

En ajatellut vielä nostaa sipuleita maasta, mutta nyt ne jää kasvamaan innostuneiden avomaankurkkujen alle. Odottelen vielä kuitenkin, koska niissä on hyviä vihreitä lehtiä, joten kasvavat vielä.

Kasvarista kerään päivittäin tomaatteja, kurkkuja ja basilikaa. Pavut kasvaa kasvarissa hyvin. Kurpitsoitten suhteen en ole toivoton, mutta myöhässä ne on. Kesäkurpitsoita syödään taas lähipäivinä.

Laitoin äitin rönsyliljasta rönsyjä multaan juurtumaan.

 

Näillä mennään.

 

$€