21.8.

Mustikoita metsästä.

Kukkakaaleja anoppikerholaiselta pakkaseen.

IMG_7972.jpg

 

22.8.

Laitoin lisää tukinaruja tomaateille kasvihuoneessa ja ulkona, jossa niiden tukena olleet viimevuotiset auringonkukkien varret ovat pettäneet kosteassa säässä. Tämän kesän korkeita auringonkukkia en tukenut autokatoksen päässä lisää, vaikka ne vähän repsottavat, mutta en tiedä ehtivätkö ne ollenkaan avata kukkiaan ennen pakkasia. Se on sama lajike kuin viime kesänä saunan päädyssä, mutta nyt on puolivarjoinen paikka. Tomaattien latvoja en ole katkaissut (ainakaan vielä) kerään sitten ennen pakkasia vihreät tomaatit sisälle kypsymään, jos on hyväkuntoisia.

Keräsin tomaatteja, papuja, kesäkurpitsoita ja basilikaa. Pakastin niitä. Tomaateista tuli pataa kesäkurpitsan ja sipulin kanssa ja sosetta sipulin kanssa. Kesäkurpitsaraastetta pakastin myös. Basilikan lehdet vaan pussiin ja pakkaseen.

 

24.8.

Keräsin siemeniä: kurkkuyrtti, härkäpapu, päivänsini, vuohenherne, keltasauramo. Löysin puna-ailakin siemeniä, olivat vajassa kuivumassa.

Keräsin kurkkuja kasvihuoneesta ja ulkoa. Tein kurkkusipuli etikkasäilykettä.

Leikkasin munakoisot poikki, turhaa siellä ovat ansarijauhiaisten ruokana, jätin sinne mullan päälle kuivumaan.

Istutin Tumbler-tomaatin pistokkaan ruukkuun, siinä oli hyvät juuret, vaikka vesikippo oli kaatunut verannalla. Toin taimen kamariin, koska ansarijauhiaisia ei näkynyt.

Peitimme harsoilla kurpitsoista myskikurpitsat ja Oranssit Hokkaidot, saavat olla nyt harsot päällä pakkasiin asti, ellei tuuli revi niitä irti. Riippuu ennusteista, voidaan peittää myöhemmin vielä läpinäkymättömälläkin. Kyllä noita harsoja pitää välillä korjailla. Toivottavasti näillä mennään vielä mieluummin viikkoja kuin päiviä. Muut kurpitsat saavat olla oman onnensa nojassa. Kesäkurpitsat ovat ilman peittoa. Ne muutama, jotka ovat jo nyt päässeet ylisuuriksi, saavat kasvaa pakkasiin asti ja vahvistaa kuortaan. Uusia pieniä napsitaan ruuaksi. Raastetta mahtuu pakastimeen.

Kippasin mummonpalsamit kasvihuoneeseen mullan lisäksi. En ottanut niistä siemeniä (ainakaan vielä)

Toin chilit kuivumaan.

IMG_8008.jpg

Tein kurkkusipuli etikkasäilykettä.

 

25.8.

Keräsin siemeniä: krassi, kirahvinkukka, iisoppi ja kehäkukka. (Niin ja otin kuitenkin talteen mummonpalsamin siemeniäkin!)

Kippasin toisen krassiruukun kasvihuoneeseen nurin, oli jo ränsistynyt kasvusto.

Olis punaisia paprikoita, yhden pienen toinkin jo joku päivä sitten.

 

$€