Kirjoittajapiirin harjoitus, aiheena murha. Ei todellakaan mun juttu. En lue dekkareita, en katso rikossarjoja tai -elokuvia, vältän kuolleiden katselua ja veren virtaamisen seuraamista. Mutta kun leikkiin on lähtenyt, niin kaikki leikit leikitään, siis kirjoitin murhasta.

 

Murha

 

– Hei, Jude, vieläks sä oot meen sakkia? kysyi Luka.

– Miten niin, tottakai olen.

– Mulla on vaan sellainen vikinä, että sä et aivan täysillä ota Jessen sanoja todesta.

– Älä sellaista selitä, kyllä mä oon mukana teidän jutuissa. Mut turvallisuuspalvelu on Jesselle uhka.

– Mistä sä niin luulet.

– Ajattele nyt! Onhan Jessen periaatteet pikkasen ristiriidassa lakien kanssa ja asetusten ainakin.

– Tietysti on. Jos ajetaan eteenpäin suuria uudistuksia ja muutoksia ihmisten ajatusmaailmassa, niin ei sitä voi tehdä rikkomatta joitakin ikiaikaisia määräyksiä.

– Kyllä mä tuon tietyllä tavalla ymmärrän, mutta tajuatko sä, että määräysten rikkominen on rikos ja siitä kuuluu saada rangaistus.

– Niin, no tietty, mutta omasta mielipiteestä ei sovi lipsua.

– Mä luulen tietäväni, että turvallisuuspalvelu etsii Jesseä.

– Oot sä ollut yhteyksissä niitten kanssa?

– No, en nyt sillee varsinaisesti. Mut mä tiedän, että ne etsii, mutta Jesse on onnistunut pitämään henkilöllisyytensä niin piilossa, että ei turvallisuuspalvelukaan ole asioista selvillä.

– Ja siinä onkin meen tehtävä, että autetaan Jesseä pysymään turvassa.

Sitä Jude ei kertonut, että turvallisuuspalvelu pitää Jesseä riskinä koko yhteiskunnan turvallisuudelle ja rauhallisille oloille. Heidän mukaansa Jessen mielipiteiden leviäminen laajalti ihmisten tietoisuuteen, saattaa aiheuttaa mellakoita ja mielenosoituksia, jopa vallankaappauksen. Nyt olisi parasta saada yksi mies hiljennettyä, koska miljoonapäisiä ihmismassoja ei voi kukaan hallita ilman aseita. Judelle on luvattu miljoonapalkkio, jos hän kertoo turvallisuuspalvelulle Jessen todellisen henkilöllisyyden ja olinpaikan.

Jude vetäytyy yksiöönsä miettimään tilannetta. Palkkio kiehtoo, eikä hän ole täysin samaa mieltä aivan kaikista asioista, joita Jesse tuo esille tärkeinä. Onko pitkällä tähtäyksellä kuitenkin parempi, että Jesse hiljennetään. Jude pohtii Jessen kohtaloa sitten, jos Jesse tulee kiinniotetuksi ja oikeuden eteen vastaamaan sanoistaan. Jos hän ilmiantaa Jessen, tämä päätyy vuosiksi vankilaan.

Pitkän pohdinnan tulos on, että Jude tekee hyvän palveluksen yhteiskunnalle, kun ilmiantaa Jessen. Koska palkkion maksaja on turvallisuuspalvelu, Jude ei tule koskaan jäämään kiinni palkkion saamisesta. Hän suostuu palvelukseen.

Tapaamispaikaksi sovitaan hiljainen katu iltahämärässä. Jude ilmoittaa turvallisuuspalvelulle, että kun heidän porukka tulee hänen luokseen, Jesse on se, jota Jude halaa tervehtiessään, muille hän lyö vain ylävitosta tai paiskaa kättä.

Juuri kun Jude on irrottanut otteensa Jessen ympäriltä ja alkanut puhua ystävällisesti, kuuluu laukaus ja Jesse kaatuu kuolleena maahan.

 

Idea piti löytää jostakin, koska en halunnut käyttää tämän kirjoittamiseen paljon aikaa enkä vaivaa. Idea löytyi Luukkaan evankeliumin luvuista 22 ja 23.

$€