Pikkujoulu

.....tai pikkujoulut. Milloin oli tänä vuonna ensimmäiset? Milloin on viimeiset? WPK pitää vasta tammikuussa, niin taitaa tehdä jotkut muutkin? Silloin on enemmän vapaita iltoja ihmisten allakoissa. Monetko pikkujoulut mahtuu yhteen syksyyn ja alkutalveen? Paljonko kauden aikana tulee syötyä ja juotua? Kun on oikein kunnolla hoideltu pikkujoulukausi, niin mitä sitten tuntuu oikea joulu, kun pääsee syömään jo seitsemännen tai seitemännennentoista kerran joulukinkkua?

Kun puhutaan joulukiloista, niin tuliko niistä ensimmäinen jo ennen joulukuun alkua ja sitten jatkoa ennen joulua syödyistä joulusuklaista ja muista herkuista. Sitten taitaa käydäkin jo niin, että varsinaisina joulupäivinä ei niin paljoa tulekaan syötyä lanttulaatikkoa ja maksapasteijaa, kun maha on täynnä suklaata ja lisää on varattuna jouluherkuksi.

Minulla oli eilen ainoat tiedossa olevat pikkujoulut. Tunnelma oli jouluinen, oli kynttilät ja takkatuli. Nyytttikestiperiaatteella pöydässä oli paljon hyvää syötävää. Fiilis oli lämmin, mutta ilmassa oli haikeutta, perinteeseen tulee nyt muutos, ensi vuonna on tämän tilalla jotakin muuta, ei voi mitään, että elämä tuo eteen uusi tilanteita, vähemmän kivojakin. Mutta kohti joulua mennään.

 

2015_05_12_4721.jpg

Joulupukki kesälomalla.

 

SE