Kellarissa tai kellarin portaikossa vietti moni kasvini talven. Kuten kirjoitin koristekasveistani https://satuetainen.vuodatus.net/lue/2021/03/jotkut-kasvit-nukkuvat-viela-talviuntaan Mutta kellarissa oli myös suuri määrä taimiani, joilla kaikilla ei mene nyt ollenkaan hyvin.

IMG_5570%20%282%29.jpg

Eihän sitä nyt vielä tiedä mitkä virkoavat kasvamaan ja mitkä ovat kuolleita, toiset lajit heräävät toisia aikaisemmin. Onhan joissakin jo nyt merkkejä kasvusta.

Ruukutin syyskesällä paljon taimia ruukkuihin. Osan olen kylvänyt, osan kerännyt pihasta. Innostus lähti siitä, kun Kuopus osti omakotitalon, nyt kaikki lapseni asuvat omassa omakotitalossaan ja maksavat asuntolainaa, niin asiaan. Kuopus ja morsiamensa paljastivat heti, että ovat kiinnostuneita laittamaan pihaansa uusia kasveja, talo on rakennettu 1980-luvulla ja piha on rakennettu varsin persoonallisella tyylillä vuosien varrella korkealle kalliolle. Minäpä sitten laitoin kasveja ruukkuihin, koska tuntui ottajia olevan. Talven aikana kummityttö on muuttanut isompaan pihaan ja on nyt myös innolla laittamassa uutta tyyliä myös 1980-luvun pihaan. Nyt siis ei tarvitse istuttaa yhtään omaan pihaan, kaikille hengissä oleville löytyy uusi piha.

Olen ruukuttanut noita taimia monen viikon ajan keskikesästä lähtien. Osa oli syksyllä hyvin juurtuneita ja osa hiljattain istuttamiani. Edellisellä kerralla vein taimia liian myöhään kellariin, ne pääsivät kastumaan litimäriksi syyssateissa. Nyt vein ajoissa sateensuojaan, mutta oliko ne talven liian kuivia ja ainakin myöhään istuttamani ovat saattaneet kuivua liikaa. Koska pelkäsin, että ne kuivuvat, kiskoin ne aikaisin ulos kellarista, jotta kastuisivat lämpimässä kevätsateessa, mutta sitten tulikin lunta-räntää-rakeita-vettä-pakkasta. Osalla oli laatikoita alustoina, joissa sitten pääsi seisomaan vesi. Märät ruukut ovat jäätyneet öisin ja sulaneet päivisin, rankaa on ollut. Minulla ei ollut intoa pakata ruukkuja takaisin kellariin, kun kerran olin kantanut ne ulos.

Alan nyt lajittelemaan heti eri kohtaan ne, jotka kasvavat, niin saavat tehdä muuttoa heti kun joku kulkee täälläpäin.

 

$€