Tämä ohje oli aivan äsken karpit.infossa, siis helmikuussa 2008, mutta muistin heti kun mietein, että mitä teen avatulla soijajauhopussilla. Ostin soija-jauhoa joulun alla, kun leivoin vegetaatelikakkua, pitäähän kaikkien saada ideologiansa mukaista ruokaa oli se sitten karppia tai vegeä.

http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=32571&hilit=PALTTU*

Tässä lähtökohta:

palttu2.jpg

 

Laitoin:

½ l verta

50 g soijajauhoa

200 g pekonia

2 dl kermaa

2 munaa

150 g voita

2 sipulia (250 g)

2 tl psylliumia

2 tl valkopippuria

1 tl mustapippuria

1 rkl mäkimeiramia

Lisäsin tuohon alkuperäiseen ohjeeseen verrattuna voita, kun on sellainen muistikuva, että joskus tehdessäni se oli kuivaa. Saatoin paistaa silloin liikaa. Tästä tuli yllättävänkin onnistunut.

Leikkasin tuon 16 osaan. Se painoi paistettuna 1124 g, joten yksi pala painaa 73 g.

Laskin, että palassa on 195 kcal,  10 g proteiinia, 2 g hiilaria ja 17 g rasvaa.

Tuossa linkissä ilmoitetaan 100 g määrät: 260 kcal, 11 g proteiinia, 2 g hiilaria ja 26 g rasvaa.

Kumma, että mun on suhteessa vähärasvaisempi, vaikka laitoin voita enemmän kuin ohjeessa oli, saattaapi johtua pekonin rasvan määrästä, otin sen luvun tuotepakkauksesta. Niin ja sitä pekoniakin oli mulla enemmän, kun en jättänyt vajaata pakkausta jääkaappiin lojumaan.

2017_01_14_8187.jpg

Sipuli ja pekoni on isoina paloina, minusta niin on hyvä. Jos haluaa tasainen rakenteen, ne pitää pilkkoa pienemmiksi.

Laskin makrot oikein Exelillä, saahan siitä selvän? Ensimmäinen pystysarake on määrä, sitten on määrä sadassa grammassa ja sitten ne on kerottu:

karppipalttu.jpg

 

PS. Se oli hyvää