30.4.

Ensimmäiset kurpitsat itäneen, keltainen

Kurkun taimia on ilmestynyt pari.

Kylmää säätä, kaikki kasvit on ahdettuna sisään. Liian vähän valoa, mutta tuvassa on viileää, ei lämmitystä. Keittiössä taas kuuma, jotta kurpitsat itäisivät, olen lämmittänyt leivinuunia.

 

1.5.

Vein tomaatintaimet ja osan munakoison taimista kasvariin, öiksi pitää peittää.

 

2.5.

Kylvin syksyllä keräämäni maatiaisruusupavun siemenet rahkapurkkeihin, ovat tiskipöydällä.

Laitoin ensimmäisen erän munakoison taimet isompiin ruukkuihin.

 

3.5.

Kannoin toivottavasti viimeisen kerran kaikki taimet kasvarista yöksi sisään.

Leikkasin vanhan soihtuköynnöksen, -> pistokkaita. Juurtuuko ne puutuneet varret, ainakin latvat, olen joskus juurruttanut, mutta siitä on muutama vuosi. Laitoin ne veteen, näkee mitä tapahtuu.

Kurkkuja ja kurpitsoita itää, näyttää olevan lajikkeiden välillä suuria eroja, myskikurpitsa ja vihreä hokkaido eivät ole vielä päässet alkuun.

 

4.5.

Muuttopäivä, kannoin osan taimista kasvariin sillä mielellä, että en enää tuo niitä sisälle. Näkee tuonko vai paleltuuko vai meneekö kaikki suunnitellusti. Olen valmis peittämään ne öiksi, mutta mitään lämmitystä en laita. Kasvarin liiterin puoleisessa seinässä on ensin raakalauta ja kasvarin puolella aluskate. Viritin sitten vielä taimien kohdalle vahakankaat, jotka on tämän talon entisen omistajan jättämiä vuonna 2008. Ja sitten vielä lakanan. Tuon seinän uskon olevan tarpeeksi eristävä. Taimien päälle sitten viritän entiseen tapaan kasvuharsoa ja kuitukangasta, joka oli meen esikoisen häissä pöytäliinaa vuonna 2009. Siis kaikki tarpeettomalta tuntuva kannattaa laittaa talteen ja hukkua romuun.

Kasvariin meni tänään kaikki tomaatintaimet, kaikki munakoison taimet, osa paprikantaimista ja muut taimet: varsiselleri, samettikukka, kääpiösamettikukka, varhaisperuna. Makuuhuoneesta vein teeyrtin, joka vietti talven kellarissa, syksystä asti sisällä olleen ananaskirsikan, kellarin rapussa talvehtineet pesuhuoneessa heränneet sinisarjat. Mitä lie muuta. Tuvassa on osa paprikoista, kaikki: chilit, kurpitsat, kurkut ja avomaankurkut. Osa kurkuista ja kurpitsoista odottaa edelleen leivinuunin päällä itämisen ihmettä.

Vaihdoin isoimmille paprikoille isommat ruukut.

Tyhjensin auton takaluukusta kaikki 10 säkkiä multaa.

Saunassa on nyt oxalikset 4 kpl ja oleanterit 3 kpl. Pesuhuoneessa on iso heräämässä oleva mukulapinaatti ja kaksi pientä kasvussa olevaa.

Pikkupakastimen päällä on nyt epämääräisten huonekasvien osasto, en tarvitse, mutta eivät ole vielä lähteneet kompostiin.

 

6.5.

Vein taas lastin pieniä huonekasveja mummun peräkamariin odottamaan äitienpäivävieraita. Saavat viedä, jos huvittaa.

Yksi maatiaisruusupapu on itänyt

 

8.5.

Sain lahjaksi vesimelonin taimen ja kaksi isoa juurakkoa, ovat luultavasti päivänliljaa.

 

$€