Kovasti olen kirjoitellut huonekasveistani, mutta nyt en paljon kirjoittele vaan etsin muutamia kuvia.

Ensimmäisenä se begonia, joka on listassani vailla tarkkaa nimeä, päättelin tämän olevan enkelinsiiven läheinen sukulainen. Leikkasin sen ja laitoin kaikki varret pistokkaiksi, myös kukkivat latvat, näkee juurtuuko ne.

2015_02_27_3551.jpg

2015_02_27_3553.jpg

2015_02_27_3554.jpg

Tälle pelargonialle löysin komean nimen, 'Vancouver centennial' ja olen aika varma sen sen oikeellisuudesta.

Ja juurella kasvoi melkoinen joukko pitsi-itulehden taimia. Pelargonian leikkasin rajusti (ja taas tietysti versot pistokkaiksi) Pitsi-itulehdet pääsivät omiin ruukkuihinsa.

2015_02_27_3510.jpg

pelakuu.jpg

Ruelian leikkasin, ja pistokkaita tuli kahteen ruukkuun.

ruelia.jpg

Verenpisarat eivät ole komeita, mutta hengissä kuitenkin. Kun muita kasveja jaan pienemmiksi, niin verenpisarat istutin samaan ruukkuun ja tietysti sain napsittua muutaman pistokkaan. Ja onpa toinen verenpisara ollut talvella pitsi-itulehden lähellä, taimet talteen!

verenpisarat.jpg

Talven ajan minulla oli täällä kaksi pientä apostolinmiekkaa, niille laitoin isommat ruukut. Tämä iso oli talven vielä entisen asuntoni viherhuoneessa, nyt olen leikannut tästä kolme viuhkaa ja juurruttanut omissa ruukuissaan. Isolle en ole tehnyt muuta ja mietin leikkaanko kaikki isot viuhkat erilleen ja katson millaisen määrän uusia pieniä se kasvattaa, vai annanko olla rauhassa, lisään multaa tai vaihdan isomman ruukun. Kiva kun on muutama isokin kasvi, ne vaan vievät paljon tilaa.

2015_03_02_3603.jpg

Tuoksuhulluruoho

tuoksuhulluruoho2.jpg

Joku itulelti

itulehti.jpg

Oliiviöljyn tuotannosta ei kannata haaveilla, kun puu voi aika huonosti. Kevät näyttää, sortuuko tämä täysin.

2015_02_27_3543.jpg

Kehtolehti on uusi tulokas. Otin siitä heti kolme tainta juurtumaan ja niissä oli kolmen päivän kuluttua kunnon juuret. En nyt kuitenkaan nyysi koko kasvia pikkutaimiksi.

2015_02_27_3564.jpg

Pikku pahapoika, jonka sain runsas kuukausi sitten siskolta, hän vain repäisi isosta nukkatyräkkien täyttämästä ruukusta yhden. Rajusta kotiruukusta kiskomisesta huolimatta näyttää se juurtuneen omaan ruukkuunsa.

nukkatyr%C3%A4kki.jpg

Kuparilehteä en ole vielä leikannut. Kirjaviisauden mukaan pitäisi uudistaa vuosittain, jotta lehdet säilyisivät kauniina.

2015_02_27_3542.jpg

Siinä muutamia kasvejani.

Kohta pitää siirtyä myös ulos, sillä siellä on maata näkyvissä. Mutta siellä on myös vielä varjossa hirvittävän liukkaita jäisiä paikkoja.

 

$