En ala nyt olenkaan selittämään sitä, että missä olen ollut. Aukinainen tietokoneen pönttö on vain osa totuutta.

syksynv%C3%A4ri%C3%A4.jpg

Käytiin tänään metsässä mustikoilla, joo siis mustikoilla. Mun miehellä oli jäänyt vaivaamaan yksi mustikkapaikka. Olihan siellä niitä ja poimittiin muutama litra. Käsiin piti nyppiä, sen verran olivat jo ylikypsiä ja osa tippui, kun koski pöheikköön, mutta hyvin marjat näkyivät, kun lehdistä oli iso osa jo tippunut pois. Sivutuotteena saimme ämpärillisen puolukoita ja ämpärillisen sieniä. Kangasrouskuja on suunnilleen puolet niistä. Ne vien huomenna äitilleni. Yhtä soppaa varten on suppiksia jääkaapissa ja pannusienet heitin heti pannulle, mun mies syö niitä nyt juuri keittiössä. Tein osasta mustikoita kaksi piirakkaa, taidan ottaa ne mukaan, kun huomenna iltapäivällä lähdetään Kaakeperin synttäreille. Ne onkin hänen ensimmäiset synttärinsä. Taas pitää todeta, että kyllä aika menee nopeasti, juurihan oli se lauantai, kun Tyttö soitti, että multa meni lapsivedet. Minusta se oli ihan äskettäin, mutta Tyttö varmaan sanoisi, että Kaakelperille on sen jälkeen vaihdettu vaippa jotakin 1 750 kertaa tai 2 000 kertaa. Siinä huushollissa lasketaan kaikki.

Taidetaan ottaa nuo puolukat, ja on tuossa jo aijemminkin poimittuja, mukaan huomenna, jos vaikka Kaakelperin toinen mummu haluaisi, hän on sairas eikä pysty menemään kovin kauaksi metsään. Ja tulee sinne synttärille Kaakelperin isänkin mummo. Me ei nyt vaan aivan välttämättä tarvita noita puolukoita. En tarkoita, ettei käytettäisi, mutta viimevuotisia on vielä pakastimessa ja metsä täynnä, pihasta alkaen, joten niitä tulee poimittua varmaankin muutama ämpärillinen ennen lumisadetta.

Tänään ilma lämpeni ennusteen mukaisesti. Juuri nyt haluan uskoa sääennusteeseen, jos se toteutuu, ei sada kymmeneen päivään ja se riittää hyvin. Esikoisella on nyt kaksi vanhaa Sampoa puintikunnossa, joten puinti etenee, jos puimurit kestää, mutta tahdin määrää kuivuri, joka ei vedä määräänsä enempää. Jos Esikoinen ja mun mies hoitaa tuon puintipuolen; viljan puinnin, kuljetuksen ja kuivauksen, niin minulle jää paalain. Pitäisi saada vielä muutama sata olkipaalia rullattua, jotta Esikoinen selviäisi nautojensa kanssa kesään asti. Kuivitukseen hän käyttää myös turvetta, mutta olkia menee myös ruokapöytään.

Mun mies lämmitti pihasaunan samalla, kun putsasi marjasaaliimme. Istun tässä nyt hiukset märkinä olkapäillä. En ole aivan varma siitä, että lähtikö kaikki hirvikärpäset saunassa mun pörröstäni. Siis tosi kivaa, kun sellainen mörkö tunkee silmään tai korvaan, hyi.

Haaveena on herätellä taas blogi henkiin!

 

SE