Borssi ei ole induktio-ajan ruokaa karppaajille, sitä syöden ei pysty pitämään hiilareita alle 20 g/päivä, mutta muuhun vähähiilihydraattiseen syömiseen se sopii. Soppa on viljaton ja maidotonkin ilman smetanaa.

Keiton päälle laittettavassa smetanassakin on jonkinveran hiilarieta, ja jos borssin kanssa haluaa juoda morssia, hiilarimäärä lisääntyy edelleen.

2017_01_31_9182%20%282%29.jpg

Tässä ainekset. Etikkapullosta on jo tippunut etiketti pois. Vasemmalla on lisukkeiksi smetanaa ja mehua.

Isoon kattilalliseen, josta tulee 8-10 lautasellista, laitan:

700 g nautajauhelihaa

100 g voita

200 g sipulia

800 g keräkaalia

100 g porkkanaa

500 g punajuurta

½ valkosipulia

½ - 1 dl etikkaa

vettä

laakerinlehtiä

maustepippureita

neilikoita

Niistä tulee:

borssi.jpg

Ja

2017_01_31_9185.jpg

 

SE