Onko pakko lähettää joulukortteja. Sanotaan, että turhaa, jos se on ainoa viesti vuoden aikana tai vuosien aikana. Mutta onko sittenkin parempi, että yksi kortti vuodessa kuin ei mitään.

Muutama vuosi isäni kuoleman jälkeen äitini ei lähettänyt minun isänpuolen serkuille joulukortteja, kun piti niitä miesvainaan sukulaisia turhina muistaa. Sitten tammikuussa puhelin soi ja äiti vastasi.

— Oletko sinä hengissä? kuului luurista kysymys.

Serkkuni siellä oli ihmissään, hän oli päätellyt, että äiti oli kuollut, kun ei tullut joulukorttia.

Mulla on ollut vuosia lista, jossa on serkkujeni osoitteet, mutta nyt en löydä sitä mistään. Kun näpyttelin nimiä Fonectaan, niin kaikille ei löytynyt osoitetta ja sitten löytyi eri osoitteita niille ja niiden puolisoille. Olenko nyt vuosia lähettänyt joulukortteja pariskunnille, jotka ovat eronneet jo vuosia sitten. Nyt on vähän epätietoisuutta.

Ei tässä nyt vielä mikään kova kiire ole, kun on ostettuna SPR:n kortteja, joissa on postimaksu maksettuna joka paikkaan, mutta ei tämä nyt niin helppo juttu ollutkaan, mitä aluksi luulin ja toisaalta hyvä olis tietää oikeat osoitteet.

Vaikka lapsena leikittiin mummolassa yhdessä serkkujen kanssa, niin ovat ne nyt käyneet tosi vieraiksi, miten siinä näin kävi. Mulla oli osa serkuista suunnitteen isäni ikäisiä ja he ovat jo kuolleet vanhuuteen. Ei se nyt iso homma olisi olla serkuista selvillä, kun minullakaan ei niitä ole koskaan ollut montaa kymmentä.

 

IMG_1692%20%282%29.jpg

Ja pelakuukin yrittää vielä kukkia, mutta viimeisiä vetelee. Eilen oli niin pimeä päivä, että ei näillä leveysasteilla oikein voi pimeämpää olla, paitsi tänään taitaa tulla. Taivas paksussa pilvessä, vettä ilmassa, räntää maassa. Ei se mitään laitoin kynttilän valaisemaan.

 

$€