Sain eilen vähän hommieni jälkeenjääneisyyttä kurottua kiinni. Maalla on  toukokuu melkoista häsellystä, muorillakin, olen ollut tavallista enemmän Kekkulin kanssa, jotta vanhempansa ovat päässeet pellolle ja asioilleen kylille. Olen myös äestänyt iltaisin, mutta eilen oli vapaapäivä, koska Esikoisen Valtrasta hajosi etuakselin laakerit ja se lähti takuukorjaukselle. Jämttiksi meni, sillä on takuuta voimassa tämän kuun loppuun. Muuten ohimennen sanon, että Valtran takuukorjaukset järjestyy todella hyvin ja myös varatraktori löytyy, se nyt vaan on sellaisilla renkailla, että pellolla pito on huononlainen.

Eilen ehdein viemään henkilöautokuorman huonekasveja Siskolle, saa siitä lajitella: mitä pitää ja mitä vie kirpparille ja kun vielä kannoin kurpitsantaimet ulos, niin täällä sisällä mahtuu nyt olemaan ja sain huonekasvini paremmille paikoille valoon. Tein tällaisen köyhänmiehen kasvihuoneen kurpitsantaimille. Laitoin nurmelle muovimaton palan ja sen päälle vanhoja perunanidätyslaatikoita ja sitten muovi päälle. Nyt ensimmäisenä yönä siinä oli muovin päällä vielä kangas, jos ovat sisäilmaan tottuneita, niin eivät ota nokkiinsa.

touko2015%20214.jpg

Tänään aamulla kultivoitiin meen pihasarka ja nyt menen lätkimään siihen perennoitten taimia, joita olen kaivanut entisen kotini pihasta. Kesäkuussa sitten istutan sinne sekaan kurpitsantaimet. Saattaa jäädä hyötykasviviljely aika vähiin tänä kesänä, mutta salaatintaimia mulla on ruukuissa, en vielä tiedä laitanko ne laatikkoon vai maahan.

Ja sitten vielä kuva vanhan ajan tunnelmasta.

proxy?url=http%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com

Heleätä helluntaita!

SE