Kannoin eilen illalla jo ulos viemäni taimet ja kasvit sisälle. Ne on ollut vain päivät ulkona, yöt saunalla, mutta nyt kannoin ne sisälle. Sataa lunta. Nyt on vähän pattitilanne, kaikille ei ole paikkoja ja suurin osa pitäisi jo saada ulos, venyvät sisällä. Ja toisaalta pitäisi kylvää lisää: kurkkuja, kurpitsoita, krasseja, papuja, yrttejä, mutta ei mahdu minnekään. Kaiken lisäksi katsoin äsken pöydän alle ja siellä on nyt osa kylmäkäsittelyn saaneista itänyt, ovat olleet sisällä pari viikkoa, valoa tarvitsisivat nekin.

Ja sitten kun tulee lämmin kevätsää niin kaikki räjähtää käsiin, taas kerran, pitäisi siirtää taimet ulos ja kylvää ulos kylvettävät ja samalla pitäisi mennä töihin Esikoisen pelloille. Ei se mitään, antaa tulla vaan lämmin, aina parempi mitä pikemmin tulee, on enemmän lämpimiä päiviä ennen kesää. Ja mitä ei ehdi tekemään, sitä ei tarvitse tehdä, ei saa hermoilla, pitää vaan venyttää pinnaa. Tietyllä tavalla vaan harmittaa tämä takatalvi, mutta sille ei voi mitään.

Nyt on niin kylmä, etten voi edes maalata tulevaan kasvihuoneeseeni tulevaa puutavaraa. Maalipurkissa lukee, että pitäisi olla yli viisi astetta lämmintä.

$€